Dilan ve Engin Polat çiftine tahliye kararı

Dilan ve Engin Polat çiftine tahliye kararı
Hüseyin Kaya, Dilan ve Engin Polat çiftinin avukatı olarak müvekkillerinin vergi suçlamaları nedeniyle yargılandıkları davada serbest bırakıldıklarını duyurdu. Polat ailesi, bu suçlamalardan dolayı tutuklu yargılanmakta iken son duruşmada mahkeme tarafından tahliye kararı verildi.

Sosyal medya platformu X üzerinden yapılan açıklamaya göre Dilan ve Engin Polat çiftinin avukatı Hüseyin Kaya, müvekkillerinin vergi suçlamalarından beraat ettiğini duyurdu. Kaya'nın ifadesine göre, Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) incelemesi sonucunda Polat çifti hakkındaki tüm vergi suçlamaları düşürüldü. Ancak MASAK'ın diğer suçlamalarla ilgili son değerlendirmesinin henüz tamamlanmadığı belirtildi.

dilan-polat-gozalti-2135844.jpg

Kaya şunları kaydetti: “Polatlar dosyasında bütün şüpheliler vergi suçlaması açısından tahliye edilmişlerdir. Diğer suçlar açısından Masak son değerlendirme beklenmektedir.”

Öte yandan MASAK raporunda belirtilen usulsüzlükler nedeniyle "kara para aklama" ve "vergi kaçırma" suçlarından tutuklanan Dilan ve Engin Polat'ın davasında yeni bir gelişme yaşandı. Avukat Kaya, vergi suçlamasıyla ilgili olarak çiftin aklandığı bildirdi.

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın lüks yaşam tarzı ve dikkat çekici harcamaları MASAK'ın incelemesini tetikliyordu. 5 Kasım'da, "silahlı tehdit", "kara para aklama", "suç örgütü kurma", "vergi kaçırma" ve "mala zarar verme" suçlamalarıyla tutuklanan Polat çifti ve Sezgin Polat hakkında silahlı saldırı azmettiriciliği de dahil olmak üzere 8'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.