Vatandaşın iştahı kaçtı! Meclis lokantasının isyan ettiren adisyonu

Vatandaşın iştahı kaçtı! Meclis lokantasının isyan ettiren adisyonu
Türkiye Millet Meclisi restoranlarında zamlı yemek listesi vatandaşları çileden çıkardı.

Vatandaş mütevazı bir tabak yemeğe en az 35 lira öderken TBMM restoranında 3 kişilik bir yemek için sadece 117 lira ödenmesi görenleri isyan ettirdi. Üstelik tereyağlı kuru fasulyenin yanında pilav, cacık ve komposto da ısmarlandığı halde...

Peki sıradan bir vatandaş 3 porsiyon ispir kuru fasulye, pilav sipariş etseydi kaç lira öderdi? Meclis dışındaki restoranlarda bir tabak kuru fasulye 200-250 lira arasında satılıyor. Yani 3 kişi kuru fasulye yese ortalama 675 lira ödüyor. Eğer kuru fasulyenin vazgeçilmesi pirinç pilavı da ısmarlanırsa hesap bin lirayı buluyor. Kaldı ki evde kuru fasulye pişirmeye kalkan bir aile kilosu için 300 TL ödüyor. Yapılan araştırmalar geçim sıkıntısı nedeni ile çalışanların çoğunun öğlenleri yemek yemeyi çoktan bıraktığını gösteriyor.

PEKİ VEKİLLER KAÇ LİRA MAAŞ ALIYOR?

Ocak ayında yapılan yüzde 49.25 oranındaki zam ile birlikte bir milletvekilinin aylık maaşı 110 bin liraya çıktı. Ancak Meclis'teki milletvekillerinin çoğu aynı zamanda emekli. Hem emekli aylığı hem de milletvekili aylığı alan bir vekilin cebine ise 230 bin lira giriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.