Bakan Şimşek 400 Bin kişiyi son kez uyardı Kira beyannamesi vermeyenlere pişmanlık çağrısı yaptı

Bakan Şimşek 400 Bin kişiyi son kez uyardı Kira beyannamesi vermeyenlere pişmanlık çağrısı yaptı
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira ve ücret geliri olan ancak beyanname sunmayan 400 binin üzerinde vergi mükellefinin belirlendiğini açıkladı. Bakan Şimşek, bu kişileri cezai yaptırımlardan kaçınmaları adına pişmanlık yasasından faydalanmaları için çağrıda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2023 mali yılına ait gelir beyanları hakkında sosyal medya üzerinden bilgilendirme yaptı. Şimşek'in belirttiğine göre, geçtiğimiz yıl içerisinde kira, maaş, menkul kıymetler ve diğer gelir kalemlerinden kazanç sağlayan yaklaşık 1,8 milyon kişi ile ticaret, tarım veya özgür meslek erbabı olarak faaliyet gösteren 2,6 milyon kişi gelir vergisi beyanında bulundu. Bakan Şimşek, beyan sürecinde gerekli evrakları zamanında teslim eden her bir mükellefe teşekkür etti.

kira-beyannamesi-nedir-ve-nasil-hazirlanir-90aa3ed7e3.jpeg

Bakan Şimşek, beyanname vermeyenlere çağrıda bulunarak, "Şimdiye dek beyanname vermeyen gelir elde etmesine rağmen 400 binden fazla mükellef tespit ettik. Beyanname vermeyenleri ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.