YSK'dan oy sayımında iftar molası açıklaması Kesintisiz vurgusu yapıldı

YSK'dan oy sayımında iftar molası açıklaması Kesintisiz vurgusu yapıldı
Yüksek Seçim Kurulu, Ramazan ayında oy sayım işlemi esnasında iftar vakti için mola isteğinin Bahçe İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildiğini duyurdu. Açıklamaya göre, sayım işlemleri kesintisiz olarak devam edecek.

Türkiye'de Yüksek Seçim Kurulu, Bahçe İlçe Seçim Kurulu'nun Ramazan ayında oy sayım işlemleri sırasında iftar için mola talebini reddettiğini duyurdu. Açıklamaya göre, sayım işlemleri kesintisiz devam edecek. Bahçe İlçe Seçim Kurulu'nun YSK'ya ilettiği yazıda, sandık kurullarının 17.00'de sayım işlemlerine başlayacağı fakat Ramazan ayı dolayısıyla oruç açma sırasında yalnızca su tüketilmesinin oy sayımını olumsuz etkileyeceği, bu nedenle iftar vaktinde görevlilere mola verilip verilmeyeceği konusunun gündeme getirildiği belirtildi.

419172.jpg

YSK, Bahçe Seçim Kurulu'nun isteğini değerlendirerek, 298 sayılı Seçim Kanunu'nun 'Oyların sayımı ve dökümü' ile ilgili 100. maddenin ilk fıkrasında belirtilen 'Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır' ifadesini hatırlatarak bir karar açıkladı. Ayrıca, YSK'nın Sandık Kurulları'nın Sorumluluk ve Yetkileri hakkındaki 138 sayılı Genelgesi'nde de benzer bir düzenlemenin yer aldığına işaret eden kurul, bu nedenle sayım ve döküm işlemlerinin kesintisiz olarak yapılmasının zorunlu olduğuna oybirliği ile hükmettiğini bildirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.