Koç Holding kendi yapay zeka aracını açıkladı KoçGPT

Koç Holding kendi yapay zeka aracını açıkladı KoçGPT
Yapay zeka teknolojisi, günümüz dünyasının her alanında etkisini artırıyor ve Koç topluluğu da bu alana yeni bir soluk getiriyor. KoçGPT adlı yenilikçi yapay zeka modeli, sektörde kullanıma sunuldu. Bu gelişme, yapay zekanın potansiyelini daha da genişletiyor ve Koç topluluğunun teknoloji alanındaki ilerlemesini gösteriyor.

Koç Holding, çalışanlarına yenilikçi teknolojiler sağlayarak onları geleceğe hazırlıyor ve bu süreçte onlara yeni yetkinlikler kazandırıyor. KoçGPT, Koç Topluluğu'nun çeşitli sektörlerine hizmet eden tek bir GPT modeli olarak, kurumsal yapı içinde özgün bir hizmet modeli ortaya koyuyor.

gecirdigi-kalp-krizi-sonucu-hayatin-kaybeden-koc-holding-yonetim-kurulu-003.jpg

KOÇGPT'NİN FAYDALARI NEDİR?

KoçGPT, kişisel kullanım için tasarlanmış özelliklerle donatılmış olup, güvenlik, hız, kapasite ve veri analizi performansı açısından kurumsal gereksinimleri karşılanıyor. Koç Holding, 2016 yılından itibaren yürüttüğü Dijital Dönüşüm Programı ile çeşitli sektörlerde bir dizi proje geliştirerek, grup şirketlerinin iş başarısına önemli katkılar sundu.

KoçGPT, e-posta ve toplantı organizasyonu, metin işleme, kurumsal terminoloji, dil dönüştürme gibi bir dizi ofis işlevini içeren modüllere sahip. Bu platform, Koç Topluluğu'nun çeşitli sektörlerdeki kurumsal yapısına tek bir GPT modeli aracılığıyla hizmet vermesi açısından özgün kabul ediliyor.

koc-holding-kmcnin-yuzde-80ini-satin-aldi-1711606287.gif

Koç Holding'in Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Alphan Kimyonok'a göre, Dijital Dönüşüm Programı altında 2,000'den fazla proje hayata geçirildi. Bu projeler, çalışanların dijital teknolojiler aracılığıyla iş süreçlerini kolaylaştırmasına ve daha yüksek katma değerli işlere yönelmesine yardımcı olmak için tasarlandı.

Kimyonok, KoçGPT'nin geliştirilme aşamasında veri güvenliği ve mahremiyetinin öncelikli olduğunu belirtildi. Bu uygulama, Microsoft Azure Open AI hizmetiyle bütünleşik GPT-4 Turbo altyapısı tarafından destekleniyor.

KoçGPT, çalışanların iş süreçlerini daha etkin yönetmelerine olanak tanıyan özel modüllerle zenginleştirilmiş ve operasyonel verimliliği artırmak amacıyla tasarlandı. KoçDigital, programın sürdürülebilirliğini ve özel çözümler geliştirebilmesini sağlamak için "GenAI Mükemmeliyet Merkezi"ni kurdu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.