Sürücüler dikkat Kaza riskini arttırıyor O uygulama 1 Nisan'da sona eriyor

Sürücüler dikkat Kaza riskini arttırıyor O uygulama 1 Nisan'da sona eriyor
1 Nisan 2024 itibarıyla kış lastiği takma mecburiyeti sona erecek. Artan hava sıcaklıkları göz önünde bulundurulduğunda, kış lastiklerinin yaz koşullarında sürüş güvenliğini olumsuz etkileyebileceği ve kazalara yol açabileceği biliniyor. Otomotiv servis uzmanı Ali Curu, artan hava ve yol sıcaklıklarının kış lastiklerinin yol tutuş kabiliyetini düşürdüğünü ve bu nedenle 1 Nisan'dan itibaren yaz lastiklerine geçiş yapılmasının önemini vurguluyor.

2024 yılının Nisan ayının ilk günü itibarıyla, kış lastiklerinin kullanımı artık mecburi olmayacak. Artan sıcaklıklarla birlikte, kış lastikleri sürücülere bazı zorluklar yaşatsa da, yaz mevsiminde bu lastiklerin kullanımı trafik kazalarına yol açabilir. Bu nedenle, sürücülerin mevsimine uygun lastik kullanımına dikkat etmeleri büyük önem taşıyor.

aw172007-02.jpg

Sıcaklığın artması ile yol tutuş performansında düşüş olan kış lastiklerin 1 Nisan tarihinde mutlaka değiştirilmesi gerektiğini belirten oto bakım ustası Ali Curu, “Yaz aylarında kullanılan kış lastiği hem yakıt artışına neden olur hem de kaza riski oluşturur” dedi.

aw172007-05.jpg

“KIŞ LASTİĞİNİN YAZ AYLARINDA FRENLEME MESAFESİ DAHA UZUN OLACAĞI İÇİN KAZA RİSKİ TAŞIR”

Hava sıcaklıkları artınca kış lastiklerinin fren performansının düştüğünü ve yakıt tüketimini çoğalttığını belirten Eskişehirli oto bakım ustası Ali Curu, şu ifadeleri kullandı:
“Kış lastiği uygulaması 1 Nisan'da bahar ayının gelmesiyle birlikte sona eriyor. "Kış lastiği, yazın kullanılırsa ne olur?" sorusunu çoğu kişi merak etmiştir. Kış lastiği, kış için uyarlanmış kauçukta bir lastik. Yaz aylarında asfalt ve hava sıcaklığı yükseldikçe kış lastiğindeki kauçuğun yumuşamasıyla birlikte kış lastiği erir. Bu nedenle değişmesi daha uygundur. Kış lastiğinin yazın frenleme mesafesi daha uzun olacağı için kaza riski oluşturur. Bu nedenle yaz lastiği kullanılmasını öneriyoruz. Kış lastiği yazın da kullanılırsa birinci dezavantajı yakıt artışına sebep olacaktır. En büyük ve en riskli dezavantajı da kaza riskine mahal verecektir. Yaz lastiklerindeki frenleme mesafesi kış lastiğine göre daha uygun olduğu için 1 Nisan’dan itibaren yaz lastiğinin kullanılmasını daha uygun buluyoruz.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.