Google Haritalar ve Arama'ya efsane özellikler geliyor 'Gündelik hayatınızda çok işinize yarayacak'

Google Haritalar ve Arama'ya efsane özellikler geliyor 'Gündelik hayatınızda çok işinize yarayacak'
Google Haritalar ve Arama gibi hizmetlerine yeni üretken yapay zekâ özellikleri ekleyeceğini duyurdu. Bu özellikler, kullanıcıların günlük yaşamlarında büyük fayda sağlayacak.

Son dönemde birçok alanda yenilikler getiren Google, başta yapay zekâ olmak üzere hizmetlerine önemli özellikler eklemeye devam ediyor.

Google, Haritalar ve Arama alanlarına yönelik önemli güncellemelerin duyurusunu yaptı. Şu anda bazı bölgelerde kullanıma sunulan yeni özellikler, kullanıcı deneyimini geliştirmeyi hedefliyor.

Açıklanan yeniliklerin tümü üretken yapay zekâ ile ilgili. Haritalar’a ne yapacağına karar veremeyenlerin çok işine yarayacak bir işlev ekleniyor. Arama işlevi ise seyahatler için pratik özellikler sunacak şekilde güncelleniyor.

Google Haritalar nasıl kalibre edilir? Çıkmaz yola girmemek için mutlaka yapın!

Diğer taraftan geçtiğimiz aylarda Samsung Galaxy S24 ile duyurulan “Arama İçin Daire İçine Al”da de güncelleniyor.

Google Haritalar, yemek yenilebilecek yerler ve ziyaret edilebilecek mekânlar hakkında öneriler sunacak.

Google Haritalar'ın sunduğu birinci özellik, kullanıcılara yemek yeme ve ziyaret etme önerileri sunması.

Bununla birlikte, her hafta güncellenen ve "Trendler" olarak adlandırılan bir yenilik de getirecek.

Bu yenilik, o haftanın en popüler mekanlarını ve keşfedilmeyi bekleyen "gizli cevherleri" kullanıcılara gösterecektir. Şu anda bu yeni özellikler sadece ABD ve Kanada'daki 40 şehirde kullanılabiliyor.

Diğer bölgeler için ne zaman sunulacağı konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.

Google Arama'nın yeni özelliği, yapay zekâ desteğiyle seyahat planı oluşturmanıza yardımcı olacak. Bu özellik, şu anda yalnızca SGE (Seyahat ve Gezi Etkinlikleri) üyeleri tarafından kullanılabilir. Yeni özellik, size seyahat planı sunacak şekilde tasarlandı.

Bu yıl Türkiye'de en çok neler arandı? 2023 Google arama trendleri - Kocaeli Fikir Gazetesi

Bu planlar arasında gün içinde yapabileceğiniz aktiviteler, uçuş ve konaklama seçenekleri, yemek mekanları ve ziyaret edebileceğiniz yerler bulunmaktadır. Örneğin sabah saatlerinde tarihi bir yeri ziyaret etmenizi önerirken, öğleden sonra başka bir mekânı görmenizi tavsiye edebilir.

“ARAMA İÇİN DAİRE İÇİNE AL” ÖZELLİĞİNE ÇEVİRİ GELİYOR

Google, Samsung’un Galaxy S24’ü tanıttığı gün, kullanıcılara herhangi bir metni özgünleştirebilen bir yapay zeka özelliği olan daire içinde arama yapma özelliğini duyurmuştu.

Bu özellik sayesinde kullanıcılar, ekranlarında gördükleri herhangi bir yazıyı hızlı bir şekilde kendi diline çevirebilecekler. Bu çeviri işlemi için ekranın alt kısmına eklenen bir çeviri butonu kullanılacak.

Ancak şu an için bu özellik sadece Galaxy S24 ile sınırlı değil; aynı zamanda Türkiye'de bulunmayan Pixel 7 ve Pixel 8 cihazlarında da kullanılabiliyor.

Google, bu özelliğin yakın zamanda diğer Android cihazlarına da geleceğini belirtiyor ve çeviri özelliğinin kullanıma sunulacağı tarihi önümüzdeki haftalarda açıklayacaklarını belirtiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.