YouTube’un ücretsiz kullanıcılarına kötü haber! Bu kadar da olmaz dedirtti

YouTube’un ücretsiz kullanıcılarına kötü haber! Bu kadar da olmaz dedirtti
Her yerinden reklam fışkıran YouTube, ücretsiz kullanıcılar için yeni bir reklam formatını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Video paylaşım platformlarının devi YouTube, mevcut reklamlarına bir yeni format daha ekledi. Öncelikle reklam denemeleri şeklinde test edilen bu yeni reklam formatı, YouTube’u ücretsiz kullanan kullanıcılar için adeta bir kâbusa dönecek.

KULLANICILAR REKLAMLARDAN RAHATSIZDI

YouTube kullanıcısı çok sayıda kişi, platformda sürekli gösterilen reklamlardan rahatsızlık duyuyordu. Sık sık gösterilen reklamlar içeriği bölerek araya giriyor ve hatta saniyelerce atlanmıyor. İşte bu detaylar kullanıcıları zorlarken şirket olumsuzlukları gidermek yerine yeni bir reklam formatını daha sunmaya karar verdi. Üstelik bu yeni formatta da reklamlar atlanamayacak. Peki, yeni formatta nerede reklam gösterimi yapılacak? Konunun detayları ortaya çıktı.

10024-meta-image-1600.jpg

VİDEO DURDURULDUĞUNDA KARŞINIZA ÇIKACAK

YouTube, yeni reklam formatını kullanıcılara göstermeye hazırlanıyor. Geride bıraktığımız günlerde şirketten isim Philipp Schindler, yürütülen reklam denemesinin olumlu sonuçlar verdiğini paylaştı. Bunun üzerine reklam denemesinin hayata geçirileceği konuşulmaya başlandı.

Geçen yıl ilk defa belirli bölgelerde denenmeye başlayan yeni reklam formatına göre, videoların duraklatılmasından sonra ekranda reklam dönmeye başlayacak. Şirketin açıklamasına göre video duraklatıldığı anda küçülecek ve yanında bir reklam görünecek.

9830-meta-image-1600.jpg

YouTube platformunu ücretsiz kullanan kullanıcılar bundan böyle videoları durdurduklarında da reklam görmeyi sürdürecek. Konuyla ilgili Schindler, "İlk çeyrekte, kullanıcılar organik içeriklerini duraklattıklarında ortaya çıkan, kesintiye uğramayan yeni bir reklam formatı olan, duraklatma pilot uygulamasının kullanıma sunulmasından güçlü bir ilgi gördük" ifadelerini kullandı.

GÜÇLÜ BİR MARKA YÜKSELİŞİ ELDE EDİLECEK

Schindler tarafından açıklanan diğer bilgilere göre ise bu reklam formatı marka değerini yükseltmek için etkili olacak. Reklam verenlerden talep edilen ücret, Premium fiyatlandırma üzerinden gerçekleşecek.

NE ZAMAN HAYATA GEÇECEK?

youtubbb.webp

İçerik duraklatılmasından sonra gösterilecek yeni reklam formatı, denemelerden yeterli ölçüde veriler toplandıktan sonra yaygınlaşacak ve daha geniş bir alanda uygulanmaya başlanacak.

Tam olarak hayata geçirilme tarihi belli olmasa da uygulamanın öncelikle akıllı TV’lere geleceği söylendi. Öte yandan reklam süresinin ne kadar olacağı, atlanabilir özelliğinin olup olmayacağı ve tüm detaylar henüz tam net değil. Öte yandan bu uygulamanın YouTube mobil üzerinde olup olmayacağı da henüz bilinmiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.