Google Chrome’dan milyonları ilgilendiren büyük yenilik 'İnternette gezinmeyi kolaylaştıracak'

Google Chrome’dan milyonları ilgilendiren büyük yenilik  'İnternette gezinmeyi kolaylaştıracak'
Google Chrome tarafından getirilen yenilik, kullanıcı deneyimini zorlaştıran karmaşıklığa çözüm olacak.

Android kullanıcılarına Google Chrome’dan yeni bir haber var. Otomatik sekme düzenlemesi yapılmasına imkan veren "tab declutter" adlı yeni özellik üzerinde çalışmalar başladı.

Tarayıcıda yaşanan sekme karmaşası, yeni bir özelliğin geliştirilmesiyle son bulacak. Google Chrome, sekme düzenleme özelliği olan Tab Declutter ile çözmü bulmayı planlıyor. Buna göre, tarayıcıda açılmış birçok karmaşık sekme düzenlenebilecek. Android kullanıcılarının Chrome sekmelerinde düzeni sağlayacak yeni özellik şimdiden heyecan yarattı

chrome-1.webp

TARAYICIDA DÜZEN HAKİM OLACAK

Android için Google Chrome, insanların kullandıkları sekmeleri düzenleme yöntemini kolaylaştıracak “Tab Declutter” (sekme dağınıklığı) adı verilen yeni bir özelliği test etmeye başladı.

Yeni özellik sayesinde kullanılmayan sekmeler otomatik olarak arşivlenecek, tarayıcı rahatlayacak. Kaos ve karmaşadan kurtulmak isteyen kullanıcılar özelliği olumlu karşılıyor.

google-chrome-guvenlik-1.webp

AKTİF KULLANILAN SEKMELER ÖNE ÇIKACAK

Yeni özellik sayesinde sadece aktif kullanılan sekmelere odaklanmak kolaylaşacak. Öte yandan otomatik olarak arşivlenen sekmelere ihtiyaç duyan kullanıcıların bunlara da kolayca erişebileceği bilgisi verildi. Tab Declutter, sekmelerin hangilerinin arşivleneceğine otomatik olarak karar veriyor. Bu da, kullanıcıların manuel olarak sekmeleri tek tek kapatarak vakit kaybetmesini önlüyor.

google-chrome-android-flags-featured.webp

Google, bundan 4 sene önceleri de benzer bir girişimde bulunmuştu. Ancak geliştirilen bu yeni özellik, çok daha aktif şekilde çalışarak kullanıcılardan onay almadan sekmeleri yönetebilecek.

MAYIS’TA ÇIKMASI BEKLENİYOR

Google Chrome tarafından yeni özellikle ilgili resmi açıklama henüz gelmedi. Ancak Chrome’un yeni versiyonu Mayıs ayının sonunda çıkacak ve bu yeni özelliğin de bu sürümde yer alabileceği ihtimali bulunuyor.

img-20240329-004919-e1711662637725.jpg

Çok sayıda sekme ile çalışan kullanıcıların bu özellikten yüksek verim almaları beklenirken, kullanıcı deneyimi açısından büyük kolaylık sağlanacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.