Google'dan dev anlaşma 'Deneyimler daha da zenginleşecek

Google'dan dev anlaşma 'Deneyimler daha da zenginleşecek
Google'dan o uygulama ile devam anlaşma.

Pinterest, eski günlerine dönmek ve reklam gelirlerini artırmak amacıyla Google ile yeni bir anlaşma imzaladı.

Bu anlaşma, Pinterest'in son dönemde yaptığı yeni iş birliklerinden sadece biri olarak öne çıkıyor. Şirketin sene sonu toplantısında yapılan açıklamaya göre, bu anlaşmanın iki taraf için de başarılı bir iş birliği olması bekleniyor.

Gelir modelini temel olarak reklam üzerine kuran Pinterest, geçtiğimiz yıl Amazon ile yaptığı uzun soluklu reklam anlaşmasıyla da gündeme gelmişti.

Ancak şirket, geçtiğimiz yıl beklentilerin altında kalarak %12 büyüme elde etmişti. Bu durum, şirketin reklam gelirlerini artırma ihtiyacını ortaya koymuştu.

Pinterest'in CEO'su Bill Ready, Google ile yapılan iş birliğinin şirketin hisse değerini artıracağını belirtti. Bu anlaşmanın, Pinterest'in reklam gelirlerini artırma potansiyelini gösterdiği düşünülüyor. Önümüzdeki dönemde de benzer büyük çaplı reklam anlaşmalarının devam etmesi bekleniyor.

Ayrıca, şirket CEO'su Ready, son nesil yapay zeka teknolojilerinden faydalanarak platforma yeni özellikler getireceklerini açıkladı. Yapay zeka aracılığıyla kullanıcıların görsel arama deneyiminin zenginleştirilmesi ve daha isabetli sonuçlar elde edilmesi hedefleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.