Google Chrome için büyük yenilik yolda! Tek tık yetecek

Google Chrome için büyük yenilik yolda! Tek tık yetecek
Google yeni bir adımla Chrome’a kolaylık getiriyor. Chrome kullanıcılarının yüzü gülecek.

Google uzantılar için yeni özellikleri bir süredir test etmeyi sürdürüyordu. Yapılan çalışmalar sonucunda bulunan yenilik, Chrome kullanıcılarını sevindirecek cinsten oldu. Google, uzantıları tek tıkla devre dışı bırakabilecek özelliği keşfetti.

BİR TUŞ ÇARE OLACAK

İnternet devi Google, Chrome için sunacağı özelliği bir süre önce test etmeye başladı. Testler sonucunda ortaya yeni bir buluş çıktı. Chrome’a yerleştirilecek tek bir tuş, tüm uzantıları anlık olarak kapatabilecek. Uzantıları kapatmak isteyenler bu tuş üzerinden geçici olarak birde fazla uzantı tek tıkla devre dışı bırakabilecek.

dsa8yncflkxdgsz2dkkd86-1200-80.jpg

YENİ ARAÇ TEST AŞAMASINDA

Google tarafından sunulan yeni özellik sayesinde tarayıcı performansını test etmek de mümkün oluyor. Bunun için herhangi bir uzantının çalışmasına gerek duyulmuyor.

Öte yandan uzantı çakışması kaynaklı sorunlar da ortadan kalkıyor. Google, yeni özelliği şu an için Chrome Canary’de test ediyor. Özellik etkinleştirildiğinde uzantılar menüsü üzerinde “Tüm uzantıları devre dışı bırak” seçeneği şeklinde görülebilecek. Ayrıca uzantı geçişleri de eklenecek. Bu sayede her bir eklenti için daha ayrıntılı kontrol gerçekleştirilebilecek.

google-chrome-tek-tikla-uzanti-kapatma.jpg

ÖZELLİK ÇOK YAKINDA KULLANICI DENEYİMİNE SUNULACAK

Yeni ortaya çıkan özellik Google tarafından çok yakında Windows, Mac, Linux ve Chrome OS kullanıcılarına sunulacak. Chrome kullanıcıları için zamandan tasarruf sağlayabilecek tek tuşla uzantıların devre dışı kalabileceği özellik, tasarımsal olarak da detaylandı.

d693f41696.jpg

Uzantılar menüsünün daha yuvarlak köşelere sahip olması ve tarayıcı temasına uyumlu renklerde sunulması bekleniyor. Bu güncellenmiş görünümün Google’ın Material You arayüzüne uyum sağlayacağı da düşünülüyor. Özelliğin çok yakında kullanıma sunulacağı öngörülüyor.

chrome-1-001.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.