Bağkur prim günü düşecek mi düştü mü‘ Emeklilik şartları değişti mi

Bağkur prim günü düşecek mi düştü mü‘ Emeklilik şartları değişti mi
Bağ-Kurlular kendileri ile ilgili konuyu merak ediyor. Bağkur prim günü düşecek mi diye merak edenler konuyu sorgulamaya başladı.

Emekli olma şartlarıyla ilgili gelen yeni düzenlemeler, Bağ-Kurluları da düşündürmeye başladı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasıyla birlikte SSK emeklilik yaş şartının kaldırılarak prim gün sayılarının düşürülmesi sonrası Bağkur prim gün sayısı düşer mi diye merak edilmeye ve konuyla ilgili konuşulmaya başlandı.

p22.jpg

Yetkililerin konu üzerindeki görüşlerini öğrenmek isteyen vatandaşlar bu günlerde dillerinden “Bağkur prim günü düşecek mi” sorusunu düşürmüyor. Peki, bu gerçekleşecek mi ve Bağkur prim gün sayısı 7200 olabilir mi?

paraas.jpg

BAĞKUR PRİM GÜNÜ DÜŞECEK Mİ? BAĞKUR PRİM GÜNÜ DÜŞTÜ MÜ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan Bağkur prim gün sayısı ile ilgili çalışma başlatıldığı açıklamaları, emeklilik bekleyenlerin umutlarını yeşertse de ‘Bağkur prim günü düşecek mi’ sorusunun akıllarda kalmasına neden oldu. Hatta bazı vatandaşlar Bağkur prim günü düştü mü diye sorgulamaya, internette aratmaya başladı.

emekliii.jpg

Bağkurlular ile ilgili düzenleme ne zaman gelecek? Çalışmalar hangi aşamada diye merak ediliyor. Konuyla ilgili yeni bir bilgi var mı?

Bakan Işıkhan’ın Bağkur çalışmalarının başladığını açıklaması sonrasında konuya ilişkin sorular da peşinden geldi. Açıklamadan çok daha önce seçim vaadi olarak verilen prim gün sayısının düşürülmesi konusu kendisine hatırlatılarak “Bağkur prim günü düşecek mi” sorusunun sorulması üzerine Bakan Işıkhan, konuyla ilgili bir cevap verdi.

emekli-amcalarfgn.webp

9 bin Bağ-Kur emekli prim gün sayısının 7 bin 200’e düşürülmesinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği sorulan Bakan Işıkhan, o konuyu orta vadeli planlarında hayata geçireceklerini ifade ederek, verdikleri sözü tutacaklarını ama bütçe disiplininden çok uzaklaşmamaları gerektiğini söyledi.

43534.jpg

EYT DÜZENLEMESİNİN DETAYLARI NELER?

İşe başlama tarihleri baz alınarak 5000 ile 5975 gün arasında değişen prim gün sayısı şartını tamamlayanlar emekliliğe adım atabiliyor. Kadınların 20, erkeklerinse 25 yıl sigortalılığını tamamlamış olması bekleniyor. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalılığın başlamış olması şartı bulunuyor.

Bağkur prim günü düşecek mi diye merak edenler için şimdilik bir karar bulunmasa da, normal şartlarda kadınlarda 7200 prim günü ve erkeklerde 9000 prim günü şartı bulunuyor. Bunun dışında yaş şartı aranmıyor. Günlerini tamamlamış kişiler emekli olabiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.