Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan kimdir nereli? Dr. Hafize Gaye Erkan evli mi çocuğu var mı

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan kimdir nereli? Dr. Hafize Gaye Erkan evli mi çocuğu var mı
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, son dönemde internet kullanıcıları tarafından aratılmaya başlandı. Görevinin sonlanıp sonlanmayacağı merak edilen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan kimdir? Kaç yaşında, nereli, çocuğu var mı?

Geride bıraktığımız yıl Merkez Bankası Başkanlığına getirilen Hafize Gaye Erkan, birçok kişi tarafından merak edilen isimlerin başında geliyor. Nerede doğduğu, kaç yaşında olduğu, bu güne kadar hangi görevlerde yer aldığı ilgiyle aratılan Erkan hakkındaki detayları derledik. O halde Hafize Gaye Erkan kimdir?

MERKEZ BANKASI BAŞKANI HAFİZE GAYE ERKAN KİMDİR NERELİ?

Hakkında detaylar merak edilen Hafize Gaye Erkan nereli diye sorgulayanlar da bulunuyor. Son günlerde hakkında merak edilenler çoğalan Erkan’ın görevini ne kadar sürdüreceğini de sorgulayanlar bir hayli fazla oluyor.

Hafize Gaye Erkan aslen nereli soruları da sıklıkla sorulan sorular arasında yer alıyor.

hafize-gaye-erkan.webp

Dr. Hafize Gaye Erkan kimdir, nereli sorularına cevaben, Erkan’ın 1979 yılında İstanbul’da doğduğunu söylemek gerekiyor. Ayrıca Hafize Gaye Erkan, aslen Elazığlıdır.

İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun olan Erkan, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü bitirdi. Ardından Princeton Üniversitesi doktorası bulunan Erkan, burada yöneylem araştırması ve finans mühendisliği alanında çalışmalar yürüttü.

Eğitimlerine ek olarak Erkan, Stanford Üniversitesi’nde liderlik ve Harvard Business School’da yönetim bilimleri eğitim programlarını bitirdi.

HAFİZE GAYE ERKAN EVLİ Mİ?

Başarılarıyla adından söz ettiren, eğitimi ve kariyeri ile ilgili detayların araştırıldığı Dr. Hafize Gaye Erkan evli mi sorusu da merak edilenler arasında bulunan detay olarak karşımıza çıkıyor. Erkan, kendisi gibi Boğaziçi Üniversitesi mezunu ve Endüstri Mühendisi Batur Biçer ile evlidir.

batur-bicer-5xrk-cover.webp

HAFİZE GAYE ERKAN’IN ÇOCUĞU VAR MI?

26. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı görevinde bulunan Dr. Hafize Gaye Erkan çocuğu ve eşi konularında da merak edilen ekonomist isimler arasında bulunuyor.

Hafize Gaye Erkan’ın Batur Biçer ile olan evliliğinden bir çocuğu bulunmaktadır.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI HAFİZE GAYE ERKAN KAÇ YAŞINDA?

Yaptığı çalışmalarla ve kariyeriyle gündemde olan Dr. Hafize Gaye Erkan 1979 doğumludur ve 45 yaşındadır. Dr. Hafize Gaye Erkan çocuğu ve eşi ile birlikte hayatını sürdürmektedir.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI HAFİZE GAYE ERKAN’IN KARİYERİ

Dr. Hafize Gaye Erkan’ın kariyeri 2005 yılında başladı. Erkan Goldman Sachs’ta 9 yıl çalıştı. Burada, Amerika’daki bankalara ve sigorta şirketlerinin ekiplerine risk yönetimi, stres testi, sermaye planlaması gibi konularda danışmanlık hizmeti verdi.

Goldman Sachs’tan sonra First Republic Bank'ta göreve gelen Erkan, 8 sene boyunca eş icra kurulu başkanı (Co-CEO), başkan, yönetim kurulu üyesi, risk eş direktörü, yatırım ve mevduat direktörü olarak görevde bulundu.

Tiffany & Co'da 2 yıl yönetim kurulu üyesi olarak bulunan Erkan, 2022'de, Fortune 500'de yer alan küresel finans danışmanlığı şirketi Marsh McLennan'ın yönetim kuruluna katıldı.

Erkan’ın 9 Haziran 2023 tarihinde 26. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak ataması yapıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.