Dilan Polat hıçkıra hıçkıra ağladı! Mahkeme salonu o sözlerle yankılandı

Dilan Polat hıçkıra hıçkıra ağladı! Mahkeme salonu o sözlerle yankılandı
Haklarında açılan davalar sonucu cezaevinde bulunan ve Türkiye’nin gündemine oturan çift Dilan Polat ve Engin Polat bugün hakim karşısına çıktı.

Dilan Polat ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 11 sanık bugün Küçükçekmece Adliyesi’nde hakim karşısına çıkarıldı. Sosyal medya fenomeni Banu Parlak’ın güzellik merkezinin kurşunlanması üzerine açılan dava görülmeye başladı. Dilan Polat’ın mahkeme salonuna getirilirken ağlaması dikkat çekti.

BANU PARLAK DA DURUŞMAYA KATILDI

Sosyal medyada fenomen isimlerden olan Banu Parlak’ın güzellik merkezinin, motosikletli kişilerce 1 Ekim 2023 tarihinde kurşunlanması üzerine bir iddianame hazırlandı. İddianamede yer alan detaylara göre Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin ‘azmettirme’ suçuyla cezalandırılması istendi. Dava, Küçükçekmece Adliyesi’nde görülmeye başlandı. Dilan Polat salonun girişinde gözyaşlarına hakim olmazken, Banu Parlak’ın da duruşmada hazır olarak bulunduğu görüldü.

istanbul-banu-parlakin-guzellik-merkez-44729-2.jpg

Ayrıca duruşmaya tutuklu sanıklar Sezgin, Engin ve Dilan Polat, bulundukları cezaevinden getirildi. Diğer sanıklar SEGBİS ile duruşmaya katıldı.

Dilan ve Engin Polat’ın kızı Nilda Polat da duruşmaya izleyici olarak katılırken, Engin Polat’ın kız kardeşi Kübra Uzun da duruşmada izleyici olarak bulundu.

ENGİN POLAT AYLIK GELİRİNİ AÇIKLADI

Kimlik tespitinde Engin Polat’ın mesleğinin sorulmasına karşılık olarak “Serbest meslek” yanıtını verdikten sonra aylık gelirinin sorulması üzerine 200 bin lira olduğunu açıklaması dikkat çekti.

PARLAK’A TEHDİT MESAJLARI GÖNDERDİĞİ AÇIKLANMIŞTI

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Dilan Polat'ın çekip paylaştığı bir videodaki sözlerinde Banu Parlak’a tehdit mesajı gönderdiği de yer almıştı. Öte yandan Dilan ve Engin Polat çifti, karar alarak müştekinin iş yerine silahlı saldırı düzenlenmesi amacıyla Gürcistan bağlantıları yoluyla ‘Daltonlar’ çetesi olarak bilinen silahlı organize suç örgütünün firari yöneticileriyle Engin Polat’ın iletişim kurduğu yer almıştı.

Bunun üzerine kurşunlanan iş yerinin dış cephesinde hasar oluşmuş, saldırı sonrası toplam zarar 45 bin lira olarak tespit edilmiş ve bu detaylar da iddianamede yer almıştı.

dilan-3.webp

BANU PARLAK ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

Yaşanan olayın sonrasında sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Polat’ların kendisini öldürmek istediği gerekçesiyle şikayetçi olmuştu. Bunun üzerine verdiği ifadede Dilan Polat, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı söz konusu videodaki sözlerini Parlak için söylemediğini, kendisini hedefleyerek sözlü saldırı gerçekleştirenlere yönelik olarak o görüntüleri çektiğini savunmuştu.

Sanık Engin Polat, suçlamanın sorulması üzerine olayı sosyal medya üzerinden duyduğunu, bunun dışında saldırıyı kimin düzenlediğini bilmediğini söylemiş, Parlak’ın saldırıdan 2 gün önce kendilerine suçlamalarda bulunduğunu ifade etmişti.

istanbul-banu-parlakin-guzellik-merkez-44729-1.jpg

“ZAMAN ZAMAN KÜSÜP BARIŞTIĞIMIZ OLUYORDU”

İddianamenin okunması sonrasında savunmasını gerçekleştiren Dilan Polat, "Banu Parlak ile 6 yıllık arkadaşız zaman zaman küsüp barıştığımız zamanlar oluyordu" ifadelerini kullandı. Banu Parlak’ın güzellik merkezinin kurşunlanmasından bir hafta önce kendisinden yardım istediğini ifade eden Polat, kendisine seve seve yardım edeceğini söylediğini ve sonrasında sosyal medyada paylaşımlarını gördüğünü, iş yeri kurşunlanma olayını sosyal medyadan öğrendiğini ifade etti.

DALTONLAR ÇETESİNİN TANIMADIĞINI SÖYLEDİ

Öte yandan Dilan Polat, savunmasında Daltonlar çetesini tanımadığını anlatarak, “hatta beni ve eşimi tehdit etmişlerdi bununla ilgili mesajlar da mevcut” dedi. Savunması sırasında ağlayan ve gözyaşlarına hakim olamayan Polat, eşini görünce böyle olduğunu söyledi.

Ayrıca kendilerini tehdit edenlerle neden aynı yerde yargılandığını bilmediğini söyleyen Polat, “Can Dalton bana 'seni görürsem namusunu elinden alacağım' demişti” ifadesini kullandı.

g.webp

HAKLARINDA 2 YILDAN 8 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İddianamede Polat’ların “birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit suçunu azmettirme” ve “mala zarar vermeye azmettirme” suçlarından toplamda ayrı ayrı 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talebinde bulunulmuştu.

Öte yandan Barış Boyun, Beratcan ile Batin Can Gökdemir hakkında yakalama kararı çıkarıldı ve "silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit", "mala zarar verme" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından ayrı ayrı toplamda 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapis cezası istendiği öğrenildi. Ayrıca belli haklardan yararlanmaktan yoksun bırakılmaları talep edildi. İddianamedeki diğer sanıkların farklı suçlardan 2 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebi bulunmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.