Dilan Polat ve Engin Polat hakkında flaş karar 'Mahkemeden kaçma şüphesi vurgusu

Dilan Polat ve Engin Polat hakkında flaş karar 'Mahkemeden kaçma şüphesi vurgusu
Kara para aklama suçundan tutuklu yargılanan fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında mahkemeden yeni karar çıktı.

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezine yapılan silahlı saldırıya ilişkin olarak, azmettiricilik iddiasıyla tutuklu yargılanan Dilan ve Engin Polat çifti ile Sezgin Polat'ın da aralarında bulunduğu 8 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Mahkeme, kararında sanıkların kaçma şüphesi bulunduğunu vurguladı.

ekran-goruntusu-2024-04-04-140953.png8 YIL 4 AY HAPİS CEZASI

Banu Parlak'ın iş yerine düzenlenen saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame doğrultusunda, Barış Boyun, Beratcan ve Batin Can Gökdemir'in 'Silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit', 'Mala zarar verme' ve 'Ruhsatsız silah taşıma' suçlarından ayrı ayrı toplamda 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

ekran-goruntusu-2024-04-04-141005.pngSUÇA AZMETTİRME

Ayrıca, Dilan, Engin ve Sezgin Polat için 'birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit suçunu azmettirme', 'Mala zarar vermeye azmettirme' suçlarından toplamda ayrı ayrı 8 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Diğer 5 sanığın da çeşitli suçlardan cezalandırılmaları talep edilmişti.

ekran-goruntusu-2024-04-04-141019.pngTUTUKLULUK HALLERİNE DEVAM KARARI

Dilan ve Engin Polat'ın avukatı, müvekkillerinin tutukluluk durumuna itiraz etti. İtirazı değerlendiren Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi, Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Batuhan İnci, İsmail Emre Arifoğlu, Nizamettin Bilgili, Onur Abiç ve Yunus Emre Yıldız'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

KAÇMA ŞÜPHESİ

Mahkeme kararında, sanıkların üzerlerine atılı suçun yasada öngörülen ceza süresi, tutukluluk süresinin bu ceza süresine oranı, dosyadaki kanıt durumu ve kaçma şüphesi gibi faktörlerin dikkate alındığı belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.