Hacı adayları dikkat: Kafile ve uçuş bilgileri belli oldu

Hacı adayları dikkat: Kafile ve uçuş bilgileri belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarının kafile ve uçuş bilgileri açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinden yaptığuı duyuru ile "Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Hac Organizasyonu" kapsamında kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının kafile ve uçuş bilgileri açıkladı.

asd.jpg

İnternet sitesinde yer alan bilgilere göre kutsal topraklara gidecek hacı adayları kafile ve uçuş bilgilerini e-Devlet üzerinden öğrenebilecek.

HAC NEDİR?

İslam'ın beş şartından biri olan hac, Müslümanlar için büyük bir öneme sahiptir. Hac, Mekke ve Medine'yi ziyaret ederek Kabe'yi tavaf etmek suretiyle gerçekleştirilmektedir. Ancak, hac ibadetinin belli kuralları vardır ve istenilen her zaman yapılamaz. Haccın belirli bir zamanı ve mevsimi bulunmaktadır. Bu nedenle, hac ibadetini yerine getirmek isteyen Müslümanlar, belirlenen zaman dilimlerinde bu kutsal yerleri ziyaret etmeleri gerekmektedir.

Hac kelimesinin kökeni, yönelmek ve ziyaret etmek anlamlarını içermektedir. İslam dininde hac, imkanı olan her Müslümanın, belirli bir zaman diliminde Kabe, Arafat ve Mina'yı ziyaret ederek bazı dini görevleri yerine getirmesidir.

Hac ayları, hicri takvimine göre belirlenir. Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre, hac ayları Şevval, Zilkade ve Zilhicce aylarının tümü ile Zilhicce ayının ilk 10 gününü kapsar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.