Yarından itibaren yüzde 30 zam geliyor! Milyonlara kötü haber

Yarından itibaren yüzde 30 zam geliyor! Milyonlara kötü haber
Peş peşe gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. O ürüne yarından itibaren zam geliyor. Fiyatı yüzde 30 artıyor.

31 Mart seçimleri öncesinde yaz aylarına ertelenen bir dizi zam, şimdi yavaş yavaş devreye alınıyor. Ancak, yarından itibaren geçerli olacak zam, yaş, cinsiyet veya ekonomik durum fark etmeksizin Türkiye'deki herkesi ilgilendiriyor çünkü en temel gıda maddelerinden biri olan ekmek fiyatlarına yapılıyor. Bu nedenle, Türkiye'de birçok kişiyi doğrudan etkileyecek büyük bir toplumsal değişiklik söz konusu.

EKMEĞE ZAM GELİYOR

İstanbul'da ekmek fiyatlarına yapılan yüzde 31.25'lik zam, bu durumu somut bir şekilde gösteriyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından belirlenen ekmek tarifesi doğrultusunda üretim yapan çok sayıda fırın, bugün yapılan Mayıs ayı meclis toplantısında alınan kararla fiyatları artırmaya gitti. Bu kararın ardından resmi olarak bir ekmek fiyatı 10 TL'ye yükseltilmiş olsa da, birçok fırın ve market zaten aylardır ekmeği 10 liradan satıyordu. Dolayısıyla, fiyat artışı sonrasında fırın ve marketlerin ekmek fiyatlarını 13 lira seviyelerine çekmesi bekleniyor.

Bu zam kararıyla birlikte gelecek haftalarda pastane ürünlerine de benzer artışların yansıtılması öngörülüyor. Kurabiye, pasta ve diğer unlu mamüllerde yüzde 30'u aşan oranlarda fiyat artışları bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.