Dev banka sistem arızası verdi: Duyan herkes ATM'lere koştu

Dev banka sistem arızası verdi: Duyan herkes ATM'lere koştu
38 milyondan fazla müşterisi bulunan dev bankada sistem arızası gerçekleşti. Müşteriler ATM'lere koştu, 6 saatlikte 25 binden fazla para transferi gerçekleşti.

Ünlü dev bankada yaşanan büyük bir sistem arızası, milyonlarca doların kaybolmasına ve bankada büyük bir paniğe yol açtı. 38 milyondan fazla müşterisi bulunan bankada yaşanan bu olay, büyük yankı uyandırdı. Bankanın sistemindeki bir hatadan kaynaklanan arıza, anında tüm şubeleri etkiledi. Sistemin çökmesiyle birlikte ATM'lerde de uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Bu durumdan haberdar olan kişiler, hesaplarından para çekmek için ATM'lere akın etti.

MÜŞTERİLER ATM’YE KOŞTU

Yaşanan arızadan en çok etkilenenler öğrenciler oldu. Üniversite kampüslerinde bulunan ATM'lerde yoğunluk oluştu ve öğrenciler, hesaplarından istedikleri kadar para çekmeye başladılar. Bankanın açıklamasına göre, çekilen paranın büyük bir kısmı öğrenciler tarafından çekildi.

6 SAATTE 25 BİN İŞLEM GERÇEKLEŞTİ

Sistem arızasının sadece 6 saatlik kısa bir süre zarfında 25 binden fazla para transferi gerçekleştiği ve 6 milyar bir'in üzerinde para çekildiği tahmin ediliyor. Banka, bu süreçte ne kadarlık bir maddi kayıp yaşadığını henüz açıklamadı.

Etiyopya Ticaret Bankası'nda yaşanan sistem arızasında bazı kaynaklarda, bankanın sisteminin siber saldırıya uğradığı iddiaları yer aldı. Ancak banka tarafından yapılan açıklamada bu iddialar yalanlandı ve olay "sistemdeki bir hata"ya bağlandı. Yaşanan bu büyük olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Bankanın sistemindeki hatanın neden kaynaklandığı ve sorumluların kimler olduğu araştırılıyor.

82 YILLIK BANKA SARSILDI

1942 yılında kurulan ve Etiyopya'nın en köklü bankalarından biri olan Etiyopya Ticaret Bankası, bu olayla büyük bir prestij kaybı yaşadı. Bankanın müşterileri, hesaplarının güvenliğinden endişe duymaya başladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.