GİB açıkladı Deprem bölgesi için mücbir sebep kararı

GİB açıkladı Deprem bölgesi için mücbir sebep kararı
Türkiye'de, 2023 yılı kurumlar vergisi beyannamelerinin teslim tarihi yeni düzenlemeyle 6 Mayıs'a ertelendi.

Türkiye Cumhuriyeti Gelir İdaresi Başkanlığı, resmi internet portalında yayımlanan duyuruda 2023 mali yılına ait kurumlar vergisi beyannamelerinin teslim süresinin ve bu beyannamelere istinaden hesaplanan vergilerin ödeme vadesinin önceki tarihi olan 30 Nisan'dan, 6 Mayıs'a dek uzatıldığını bildirdi. Aynı şekilde 2024 yılının Mart ayına ait 'Form Ba' ve 'Form Bs' bildirimlerinin de teslim süresi yine 6 Mayıs'a kadar uzatıldı.

ngf.jpg

Bununla birlikte Gelir İdaresi Başkanlığı, e-Defterlerin oluşturulması ve elektronik imza ile tasdik edilmesi için belirlenen son tarih olan 30 Nisan'ı, 10 Mayıs'a kadar uzattığını duyurdu. Ayrıca e-Defter beratlarının Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Bilgi İşlem Sistemi'ne yüklenme süresi de aynı tarihe kadar genişletildi.

vergi-dairesi-aa-1528619.jpg

Diğer yandan doğal afetler nedeniyle mücbir sebep hali ilan edilen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için, mücbir sebep halinin sona erme tarihi olan 30 Nisan, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 'son kez' olmak üzere 31 Ağustos'a kadar uzatıldı. Böylece söz konusu bölgelerde yaşanan olağanüstü durumların mükellefler üzerindeki etkilerini hafifletmek ve onlara ek süre tanımak amacıyla gerçekleştirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.