Bu meyvenin faydasını duyan aktara koşuyor 'Her derde deva oluyor'

Bu meyvenin faydasını duyan aktara koşuyor 'Her derde deva oluyor'
Alternatif tıp ile ilgilenen uzmanların da ağzından düşürmediği bu meyve binbir derde deva oluyor.

Alternatif tip dünyasının en şifalı meyvelerinden biri olarak bilinen kuru erik, son dönemlerde aktarların gözde meyvesi olarak ön plana çıkıyor.

BİNBİR DERDE DEVA

Alternatif tıp ile ilgilenen uzmanların da ağzından düşürmediği bu meyve binbir derde deva oluyor. son yıllarda kuru ererim şifasına yönelik geliştirilen çalışmalar ve yapılan araştırmalarda bu meyvenin sindirim sisteminden kalp sağlığına kadar bir çok faydasını olduğu kanıtlandı. Doğal bir atıştırmalık kategorisinde de yer alabilecek bu meyvenin yüksek lif içeriği anca oksidanlardan ve minerallerden zengin olması onu sağlık için vazgeçilmez kılıyor.

kuru.jpg

YÜKSEK LİF İÇERİYOR

Meyvenin lifli yapısı, lifli bir içeriye sahip olması sindirim sistemini düzenlemesine olanak tanıyor ve kabızlık sorunlarının çözümü oluyor.

Öte yandan içerdiği zengin antioksidanlar vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden de koruyor. bu kapsamda hücre hasarı da önleniyor. Öte yandan içerdiği kalsiyum ve fosfor sayesinde kemik sağlığını destekleyerek osteoporoz gibi kemik hastalıklarında riski azaltıyor.

KALP KALP SAĞLIĞINI KORUYOR

Kuru eriğin içeriğinde yer alan potasyum, kalbinizin sağlıklı çalışabilmesi işlemini düzgün yerine getirebilmesi için önemlidir potasyum kan basıncını dengeleyerek kalp ritm düzenleme de görev alır.

CİLDİNİZ İÇİN DE YİYİN

İçerdiği vitaminler ve antioksidanlar sayesinde, kuru erik cilt sağlığını destekler ve yaşlanma belirtilerini azaltabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.