Yorgandaki sarı lekeleri çıkarmak artık çok basit Sadece biraz dökün bembeyaz olacak

Yorgandaki sarı lekeleri çıkarmak artık çok basit Sadece biraz dökün bembeyaz olacak
,Bahar aylarının gelmesiyle birlikte evlerde temizlik faaliyetleri hız kazanır ve bu süreçte yorganların bakımı önemli bir yer tutar.

Kış boyunca kullanılan yorganlar nem ve ter etkisiyle zamanla sarı lekelerle kaplanabilir. Bu lekeler yorganların temizlenmesini zorunlu kılar çünkü uzun vadede çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.

komhjn.jpg

Yorganlardaki bu sarı lekelerin temizlenmesi için uygulanabilecek yöntemler mevcut. Elyaf yorganlarınızda oluşan sarı lekeleri gidermek için önerilen birkaç pratik çözüm bulunmaktadır.

İlk olarak geniş bir leğen içerisine yerleştirilen yorganın üzerine sıcak su dökülür ve beyaz sabun kullanılarak lekeli bölgeler ovulur. Daha sonra, bu bölgeler ayaklarınızla bastırılarak çitilenir ve beyaz sirke ilavesiyle işleme devam edilir.

wq.jpg

Sonrasında soğuk su ile durulanan yorgan, suyunun süzülmesi için bir sandalye üzerine yerleştirilir. İkinci bir yöntem olarak, yorganın üzerine bulaşık makinesi parlatıcısı dökülür ve ılık su eşliğinde çitileme işlemi yapılır. Bu işlem sonrasında yorgan, suyunun tamamen boşalması için asılır.

jko.jpg

Üçüncü ve son yöntemde ise, tuz ya da soda tozu kullanılarak elyaf yorganın zarar görmeden temizlenmesi sağlanır. Soda tozu, yorganın içindeki pamuğa zarar vermeden, ona yerleşmiş olan akarları etkili bir şekilde temizler. Bu yöntemler, yorganların temizliği konusunda oldukça etkili çözümler sunar ve bahar temizliği ritüellerinin vazgeçilmez bir parçası haline gelir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.