Yarın okullar tatil mi? Öğretmenler iş bırakma kararı almıştı!

Yarın okullar tatil mi? Öğretmenler iş bırakma kararı almıştı!
Birçok sektörde olduğu gibi eğitim sektöründe de şiddetin boyutları giderek artıyor. Türk Eğitim-Sen iş bırakma kararı aldı.

Son dönemde eğitim alanında yaşanan şiddet olayları, birçok meslek sektörü olduğu gibi eğitim camiasının da güçlükler yaşamasına sebep oluyor.

Özellikle Eyüpsultan'da bir özel lise müdürünün öldürülmesi, eğitim camiasında büyük endişe yarattı. Bu durum, öğretmenlerin ve velilerin güvenlik kaygılarını artırdı. Türk Eğitim-Sen'in duyurusuna göre, öğretmenler 9 ve 10 Mayıs tarihlerinde derslere girmeyecek ve eylem yapacaklar.

Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bu konuda henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Öğretmenlerin daha güvenli bir çalışma ortamı talebi ve velilerin çocuklarının güvenliğini sağlama isteği, eğitim alanındaki şiddetin artmasıyla daha da belirgin hale geldi.

Türk Eğitim-Sen'in açıklamasına göre, 9 Mayıs'ta öğretmenler sadece ilk dersi işleyecek ve siyah kıyafetler giyerek tepkilerini gösterecekler. Büyük eylem ise 10 Mayıs Cuma günü yapılacak. Türkiye genelindeki öğretmenler, bu tarihte tam gün boyunca ders işlemeyerek eğitim faaliyetlerini durduracaklar.

NE OLMUŞTU?

Eyüpsultan'da özel bir lisede meydana gelen olayda okuldan atılma sürecindeki bir anlaşmazlık sonucunda, yabancı uyruklu bir öğrenci, okul müdürü İbrahim Oktugan'a (74) silahla saldırdı.

ekran-goruntusu-2024-05-09-092531.png

Oktugan, odasında maruz kaldığı silahlı saldırı sonucunda ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Oktugan'a yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Olayın ardından kaçan şüpheli öğrenci, polis ekipleri tarafından yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

ekran-goruntusu-2024-05-09-092543.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.