Meteorolojiden kritik uyarı! Balkanlardan yurda giriş yapacak

Meteorolojiden kritik uyarı! Balkanlardan yurda giriş yapacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamada, hafta sonu için soğuk ve yağışlı hava uyarısı yapıldı.

Türkiye’nin her köşesini etkisi altına alan bahar mevsimi, yerini yavaş yavaş sonbahar serinliğine bırakıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resm

ekran-alintisi-jpg3.jpg

i X hesabından yayınladığı son rapora göre, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası, hafta sonu itibarıyla ülke genelinde hissedilecek.

Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde sıcaklıkların cuma gününden itibaren düşüşe geçeceği, serin ve yağışlı bir havanın bu şehirlere hakim olacağı tahmin ediliyor.

gndguzfxgaevh-7.jpg

Özellikle cumartesi günü İstanbul’da termometrelerin 14 dereceye kadar gerileyeceği yayınlanan raporlar doğrultusunda tahmin ediliyor.

ekran-alintisi-jpg1.jpg

Meteoroloji uzmanları ise, parçalı ve çok bulutlu bir gökyüzünün, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Trakya’nın bazı bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü yağışlara neden olacağını belirtiyor.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise resmi X hesabından konu hakkında, Marmara ve Ege Bölgesi’nde cuma günü başlayacak yağışların, hafta sonu boyunca sıcaklıkları ortalamanın altına çekeceğine dikkat çekti.

ekran-alintisi.jpg

Orhan Şen açıklamasında, “İstanbul’da cuma günü beklenen yağışla birlikte sıcaklık 18 dereceye düşecek.” Şeklinde bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın devamında ise Şen, 15 Mayıs’tan sonra da sıcaklıkların tekrar yükselişe geçeceğinin belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.