Ünlü Türk inşaat devi iflas etti! Kentsel dönüşüm ihalesi almıştı

Ünlü Türk inşaat devi iflas etti! Kentsel dönüşüm ihalesi almıştı
Küresel ekonomik kriz Türkiye’deki etkilerini göstermeye devam ediyor. Bu sefer ki iflas haberi Diyarbakır'da 8 yıl önce kurulan inşaat devinden geldi.

Türkiye'de etkisini sürdüren ekonomik kriz, şirketlerin iflas etme riskini artırmaya devam ediyor.

2016 yılında Diyarbakır'da kurulan Tevfik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi de bu krizin etkisi altında kalarak bir süre önce konkordato ilan etmek zorunda kaldı.

Ancak, şirketin ekonomik sıkıntılarına çözüm bulamaması ve iflasın kaçınılmaz hale gelmesiyle birlikte, Diyarbakır Asliye Ticaret Mahkemesi iflas kararını verdi.

TEVFİK İNŞAAT SANAYİ VE TİC.LMTD. HAKKINDA

İNŞAAT TAAHHÜT Meslek grubunda, DİYARBAKIR ili Bölgesinde İkamet amaçlı olmayan binaların inşaatı (fabrika, atölye vb. sanayi üretimini amaçlayan binalar ile hastane, okul, otel, işyeri, mağaza, alışveriş merkezi, lokanta, kapalı spor tesisi, cami, kapalı otopark, tuvalet, vb. inşaatı) konularında hizmet veriyordu.

01.jpg

KENTSEL DÖNÜŞÜM İHALESİ ALMIŞTI

Şirket Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının 2 yıl önce açtığı ihaleyi kazanmıştı. Bakanlık Kahramanmaraş İli Onikişubat İlçesi Saçaklızade (Fatih) Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Tünel Kalıp Sistemiyle 113 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini kazanan Tevfik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited şirketiyle 11.11.2020 tarihinde sözleşme imzaladı. İşin yaklaşık maliyetli 24 milyon 470 bin TL olarak belirlenmişti.

İFLAS İLANI İSE ŞU ŞEKİLDE;

hher.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.