Dev içki markası iflasın eşiğinde! Ürünleri raflarda olmayacak

Dev içki markası iflasın eşiğinde! Ürünleri raflarda olmayacak
Geniş bir yelpazede meyve ve krema likörleri ile schnapps çeşitleri sunan şirket iflasın eşiğinde. Ürünleri yakında raflarda olmayacak.

Edeka’nın uzun süredir tedarikçisi olan ve geniş bir yelpazede meyve ve krema likörleri ile schnapps çeşitleri sunan Altenburger Destillerie GmbH, ekonomik zorluklar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu.

Altenburger Destillerie GmbH, 75 yıllık köklü tarihine rağmen, ekonomik sıkıntılar, enerji maliyetlerindeki artış ve sürekli enflasyonun etkisiyle zayıfladı.

Şirket, Avrupa ve ABD'deki perakende sektörüne hizmet vermesine rağmen, finansal zorluklarla başa çıkamadı.

Edeka'nın web sitesinde yer alan bir tedarikçi sunumuna göre, içki fabrikası patronu Michael Schenk, Edeka'nın sadece önemli bir müşteri olmakla kalmayıp, aynı zamanda yeni içeceklerin ve şekerlemelerin test edilmesine de katkıda bulunduğunu ifade etti.

Ancak "Ostthüringer Zeitung" gazetesinin haberine göre, iflas süreci kapsamında şirket, Edeka'nın da satın aldığı kendi markalarını elden çıkarmak zorunda kaldı.

İflas yöneticisi Rolf Rombach, şirketin öncelikli odak noktasının kendi markaları olduğunu belirtti ve yüksek nitelikli ürün stoklarının zamanla azaltılacağını duyurdu.

Çalışanların maaşlarının ödenip ödenmeyeceği ve şirketin alacaklılarının alacaklarıyla ilgili önemli kararlar henüz netlik kazanmamış durumda.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.