THY biletlerinin neden pahalı olduğu belli oldu! Dudak uçuklatan maaşlar ifşa oldu

THY biletlerinin neden pahalı olduğu belli oldu! Dudak uçuklatan maaşlar ifşa oldu
THY eski Başmüfettişi Bilal Yıldız hazırladığı bir köşe yazsında yılda 16 maaş alan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin brüt maaşı aylık 1 milyon 400 TL olduğunu açıkladı. Yıldız'ın aktardığı bilgilere göre 8 adet genel müdür yardımcısının maaşı da genel müdürden geri kalmıyor.

THY'de görev alan çok sayıda müdür, müdür yardımcısı ve başkan ve başkan yardımcılarının devasa maaşları ortaya çıktı. THY eski Başmüfettişi Bilal Yıldız THY'deki maaşları tek tek ifşa etti.

Yılda 12 yerine 16 kez maaş alan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin brüt maaşının aylık 1 milyon 400 bin lira olduğu ortaya çıkarken 8 adet yardımcısı bulunduğu ve her birinin aylık 1 milyon 260 bin lira maaşı olduğu ortaya çıktı. Yıldız'ın yazdıklarına göre kurumda 41 başkan ve 53 başkan yardımcısı kallavi oranda maaş alıyor.

Genel müdürünün, müdür yardımcılarının, başkan ve başkan yardımcılarının aldığı yüksek maaşların ortaya çıkmasının ardından, sosyal medya kullanıcıları "THY biletlerinin neden bu kadar pahalı olduğu belli oldu' yorumları yapıldı.

THY eski Başmüfettişi Bilal Yıldız'ın, "Airport Haber" sitesinde ‘THY’de astronomik yönetici maaşları’ başlığı ile verdiği makalesinde köşe yazısı çok ses getirdi. THY’deki üst düzey yöneticilere ödenen maaşlar ise dudak uçuklattı.

"GENEL MÜDÜR 1 MİLYON 400 BİN TL MAAŞ ALIYOR" İDDİASI

Mevcut THY Genel Müdürü Bilal Ekşi‘nin maaşının aylık brüt 1 milyon 400 bin TL olduğunu öne süren Yıldız, THY’de çalışanların yılda 16 maaş aldıkları için bu rakamın brüt değil, net maaş olarak düşünülebileceğini belirterek, “THY Genel Müdürü ayda 1 milyon 400 TL maaş alıyor dersek, yanlış olmaz” iddiasında bulundu.

Bilal Yıldız yazısında THY’deki üst düzey yöneticilerin maaşlarını şöyle sıraladı:

THY Genel Müdür maaşı 1 milyon 400 bin lira

8 adet THY Genel Müdür Yardımcısı maaşı 1 milyon 260 bin lira

41 Başkan 700 bin lira

53 Başkan Yardımcısı maaşı 490 bin lira

100'ü aşkın müdür maaşı 350 bin lira

THY eski Başmüfettişi Bilal Yıldız hem maaş tutarlarını açıklarken yazısında bu rakamların duyum olduğunu yazdı.

BİLAL YILDIZ THY'DEN AYRILIŞ ŞEKLİ İLE GÜNDEM OLMUŞTU

THY Eski Başmüfettiş Bilal Yıldız, çalıştığı dönem 2008'de kurumun Amsterdam Şefi Sadi Okumuş'un 2 hafta boyunca usulsüz şekilde işe gelmediğini belirleyerek rapor tutmuştu. Raporun ardından Sadi Okumuş hakkında bir işlem yapılmamış, Bilal Yıldız'ın görev yeri ise Elazığ Satış Müdürlüğü olarak değiştirilmişti. Olayın ardından Yıldız THY'ye mobing davası açmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.