Bolu'dan sonra o ilde uygulandı! Nikah ücreti 10 Bin TL oldu

Bolu'dan sonra o ilde uygulandı! Nikah ücreti 10 Bin TL oldu
Afyonkarahisar'da sığınmacıların nikah ücretlerinde önemli bir yükseliş yaşandı. Daha önce 400 TL olarak belirlenen ücret, yeni düzenlemeyle 10 bin TL'ye çıkarıldı.

Afyonkarahisar'ın Belediye Başkanı Burcu Köksal, son yapılan belediye meclisi toplantısında önemli bir açıklamada bulundu. Sığınmacılar için nikah işlemlerinde uygulanan ücretin 25 katına çıkarıldığı bilgisini paylaştı.

Alınan karar, daha önce il genelinde ruhsatsız işletme sahibi sığınmacıların dükkanlarının kapatılmasını takiben geldi. Yeni düzenlemenin detayları belediyenin resmi sosyal medya hesapları üzerinden de kamuoyu ile paylaşıldı.

nikah-cuzdani.jpg

NE OLMUŞTU?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın liderliğinde 2021 Aralık ayında gerçekleştirilen Belediye Meclisi toplantısında, yabancı uyruklu bireylerin evlilik işlemleri ve su kullanımı ile ilgili önemli değişiklikler yapıldı. Toplantıda, yabancı uyruklu kişilerin birbirleriyle evlenmeleri durumunda ödemeleri gereken nikah ücretinin 100 Bin Türk Lirası'na yükseltilmesine ve yabancı uyruklu kişilerin su kullanım ücretlerinin metreküp başına 2,5 Amerikan Doları olarak belirlenmesine karar verildi. Bu kararlar, Belediye Meclisi'nde çoğunluk oyu ile kabul edildi. Başkan Özcan, alınan kararların detaylarına dair yaptığı açıklamada, düzenlemelerin 4658 sayılı yasaya göre Türkiye'de oturma izni almış yabancı uyruklu kişileri kapsadığını ancak Cenevre Sözleşmesi kapsamındaki mültecileri, göçmenleri ve Birleşmiş Milletlerin geçici koruma altına aldığı sığınmacıları kapsamadığını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.