Öğrenciler, ara tatili iyi değerlendirin

Geçtiğimiz Cuma günü son dersin işlenmesi ile 20 milyona yakın öğrenci 9 günlük tatil dönemine girmiş oldu. Ara tatil 17 Kasım’da sona erecek. Ders başı ise 20 Kasım pazartesi. Böylece hafta sonları ile birlikte tatil süreci 9 gün. Uzmanlar, öğrencilerin ara tatilde ilgileri ve yetenekleri doğrultusunda aktiviteler sağlamaları önerisinde bulunuyor. Aktivitelerin yanı sıra öğrencilerin dinlenme ihtiyaçlarının da göz önüne alınması gerektiğine işaret ediliyor. Ara tatildeki dinlenme ve keyifli aktivitelerin sonraki dönem için öğrencilere moral ve güç verdiği bir gerçek.

Bu arada Rahmi M. Koç Müzesi’nden verilen bilgiye göre, ara tatilde öğrenciler her gün farklı bir macera yaşayacaklar.

Rahmi M. Koç Müzesi’nde 18 Kasım’a kadar düzenlenecek ara tatil etkinliklerinde 4-12 yaş arası çocuklar, müze eğitmenleri eşliğinde bilim, sanat, teknoloji, tasarım ve yaratıcılık dolu maceraların parçası olacak.

Müzedeki Oyuncakçı Dükkanı’nın inceleneceği Oyuncağın Serüveni isimli tasarım etkinliğinde, 4-6 yaş arası çocuklar oyuncağın geçmişten günümüze serüvenine küçük bir yolculuk yapacak.

8-11 yaş arası çocukların katılabileceği İletişimin Serüveni isimli etkinlik, bugün saat 11.00’de düzenlenecek. İletişim aletlerinin bulunduğu Lengerhane Mustafa V. Koç Binası’nda, her katta iletişimin geçirdiği serüveni inceleyecek olan çocuklar, bu eğitimin ardından drama etkinliğinde buluşacak.

Denizciliğin Serüveni etkinliğinde, 7-10 yaş arası çocuklar yarın saat 11.00’de Haliç kıyısındaki müzede birbirinden farklı deniz araçlarını ve bu araçların deniz üzerindeki serüvenlerini inceleyecek.

17 Kasım Cuma günü saat 11.00’de yapılacak etkinlik aileler ve 12 yaş çocuklar için… Bu etkinlikte, müzedeki objeler arasında kaybolarak müzenin serüvenini inceleyecek olan çocuklar ailelerine, aileler çocuklarına eşlik edecek. Bilgi avı kapsamında bulacakları cevap sonucunda bir ödüle sahip olacaklar.

18 Kasım Cumartesi saat 14.00’te düzenlenecek Peg Bebeğin Serüveni isimli atölyede ise 8-10 yaş arası çocuklar Peg Bebek Ailesi’yle tanışacak. Bebeklerin nasıl bir serüven geçirip günümüze geldiğini öğrenecekler.

Öğrencilerimizi keyifli bir tatil geçirmelerini dilerim.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları