Meteoroloji 15 kentte sarı alarm verdi! Bu saat aralığına dikkat

Meteoroloji 15 kentte sarı alarm verdi! Bu saat aralığına dikkat
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugünün uyarısını saat vererek yaptı, hafta sonunun nasıl geçeceğini il il raporladı.

Sağanak yağışlı ve fırtınalı hava durumu vatandaşları endişelendirdi. Hafta sonunu tamamen kapalı ve yağışlı bir havayla mı yoksa güneşli anları görerek mi geçireceğini merak edenler Meteorolojinin uyarılarını merakla beklemeye başladı.

Bugün hava nasıl olacak diye soranlar için bir rehber niteliği taşıyan Meteoroloji verileri, bugün için neler söylüyor? Hangi ilde hava nasıl olacak? İşte konuyla ilgili bilmek istedikleriniz…

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Vatandaşlar hafta sonunu güneşli bir günde geçirmek istedikleri için hava durumunu merak ediyor. Ancak ne yazık ki pek çok ilde hava yağışlı ve sağanak yağışlı ile gök gürültülü olacak.

İstanbul’da 12 ila 16 derece seyredecek hava sıcaklığı Pazar günü 13 ila 18 derece olarak hissedilecek. Bugün gök gürültülü sağanak yağış, yarın yerini sağanak yağışa bırakacak. Peki, diğer illerde durum ne?

Ülke genelinde Meteoroloji tarafından yapılan veri paylaşımlarına göre çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı havanın görüleceği tahmini bulunuyor.

yagmur456.jpg

Yağışların; Doğu Karadeniz, Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Kahramanmaraş, Osmaniye, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Sivas, Kayseri, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Erzincan, Malatya, Tunceli, Hakkari, Şırnak ve Adıyaman çevreleri ile Adana'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Güney ve Batı kesimlerde azalma göstereceği, 2-4 derece kadar düşeceği ve diğer yerlerde daha çok sabit seyredeceği tahmini bulunuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışlı olacak bölgelerle ilgili uyarılarını yaptı. Yaşanabilecek olası su, sel baskınlarına, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi durumlara karşı dikkat edilmesi ve tedbir alınması uyarılarında bulundu. Meteoroloji uyarılarını Adana’nın Kuzey kesimleri için altını çizerek yaptı. Bu bölgede yer yer kuvvetli yağış bekleniyor.

UYARIDA SAAT DETAYI DİKKAT ÇEKTİ

Uyarısını yazılı bir açıklamayla da paylaşan MGM, saat verdi. Yağışlı ve kuvvetli sağanak yağışlı bölgelere dikkat çeken MGM, yaptığı uyarıda tarih ve saat vererek, 04.05.2024 tarihinde saat 13.00 ile aynı tarihin saat 21.00 arasında dikkatli olunması gerektiğini açıkladı.

meteoroloji1.jpg

ZİRAİ DON UYARISI GELDİ

MGM tarafından iç kesimlerde yaşanabilecek zirai don olayına karşı uyarı da yapıldı. Detaylı tarih ve saat paylaşan Meteoroloji, iç kesimlerde hava sıcaklığının hissedilir derecede düşeceğini ve mevsim normallerinin altında seyredeceğini duyurdu.

Açıklamada zirai don tehlikesine karşı vatandaşları ve çiftçileri uyaran MGM, başlama tarihi olarak 05.05.2024 saat 18.00 ile bitiş tarihi olarak 07.05.2024 saat23.59’u işaret etti.

“KUVVETLİ RÜZGARA DİKKAT”

MGM’nin sosyal medya hesabından yapılan uyarıya göre, “Rüzgarın; Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

BÖLGE BÖLGE TAHMİNLER

Marmara Bölgesi’nde yağışlı hava, hafta sonunu da etkisi altına alıyor. Çoğunlukla parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek illerde hava sıcaklığı şu şekilde:

Edirne: 19 °C

İstanbul 16°C

Kırklareli 17°C

Kocaeli 18°C

Ege Bölgesi’nde yine yer yer sağanak ve gök gürültülü yağış beklentisi bulunuyor.

Afyonkarahisar: 18°C

Denizli: 23°C

İzmir: 23°C

Manisa: 23°C

Akdeniz Bölgesi’nde rüzgar Doğu Akdeniz’de güney ve güneybatıdan esecek ve kuvvetli olacak. Öte yandan yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı hava bu bölgede de hakim…

Adana: 23°C

Antalya: 25°C

Burdur: 22°C

Hatay: 24°C

İç Anadolu Bölgesi için hava sıcaklığı şöyle:

Ankara: 18°C

Çankırı: 20°C

Eskişehir: 19°C

Konya: 21°C

Batı Karadeniz:

Bolu: 16°C

Düzce: 19°C

Sinop: 16°C

Zonguldak: 16°C

Orta ve Doğu Karadeniz:

Amasya: 19°C

Samsun: 17°C

Tokat: 18°C

Trabzon: 18°C

Doğu Anadolu:

Erzurum: 15°C

Kars: 15°C

Malatya: 21°C

Van: 18°C

Güneydoğu Anadolu:

Diyarbakır: 23°C

Gaziantep: 22°C

Siirt: 20°C

Şanlıurfa: 25°C

HAFTA SONU YAĞIŞA DİKKAT EDİN!

Gezintiye çıkmak için iyi bir fırsat sunan hafta sonlarında yağışın olmaması beklenir ancak bu hafta sonunu yağışlı geçireceğiz. Bu yüzden önlem almak önemli ve kuvvetli yağışlarda dışarı çıkılmamalı. Peki, dışarı çıkmak zorunda olduğumuz yağışlı havalarda nasıl önlemler almalıyız?

yagmur-456.jpg

YANINIZDA BULUNDURDUĞUNUZ ŞEMSİYE KALİTELİ OLMALI

Dışarı çıkmak için yağışa uygun giyinmek önemli ayrıntılardan biridir. Tercih ettiğiniz ayakkabı mutlaka yağış geçirmeyen bir yapıda olmalı. İçerisine su almayan ayakkabıları tercih etmeli veya çizme giymelisiniz.

Yağmur ve sağanak yağışın olmazsa olmazı şemsiyelerdir. Aslında güneşten korunmak üzere icat edilmiş şemsiyeler zamanla yağmur için kullandığımız bir alete dönüştü. Bunun için su geçirmez kumaştan üretilirler. Peki, iyi şemsiye nasıl seçilir?

Şemsiyenin daha iyi olması için pahalı olması yeterli değil. Mutlaka şemsiye alırken elinizde denemeli, açılır kapanır mekanizmasının doğru ve kolay çalıştığından emin olmalısınız. Eğer bulabilirseniz çift kumaş destekli şemsiyeleri tercih edin. Öte yandan kaliteli ve yılların üreticisi şemsiye markalarını tercih etmelisiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.