34 kent için alarm! Çok kuvvetli vuracak

34 kent için alarm! Çok kuvvetli vuracak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava tahminlerine göre 34 il için sarı kodlu uyarı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporlarını paylaştı. Buna göre, 34 il için kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı.

Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olduğu belirtilirken, Marmara’nın kuzeyi, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya'nın iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Sinop, Sivas, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri ile Adana’nın kuzey kesimlerinde yağışların kuvvetli olması tahmin ediliyor.

301402.jpgSıcaklıklarda belirgin bir değişiklik öngörülmezken, genel olarak mevsim normalleri civarında seyretmesi tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzeyli, güney ve doğu kesimlerde ise güneyli yönlerden hafif eserken, yağışlı bölgelerde yağış anında yer yer kuvvetli olabileceği belirtiliyor.

Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Sinop, Sivas, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri ile Adana’nın kuzey kesimlerinde yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

dogu-anadoluda-3-ilde-saganak-yagis-bekleniliyor-1590825692.jpgBölgesel olarak hava durumu şu şekildedir:

MARMARA BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE BÖLGESİ: Az bulutlu, iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile öğle saatlerinde Antalya'nın iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğu kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

185733.jpgORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.