İşyeri açmak isteyenlere devlet desteği. İşte ayrıntılar

İşyeri açmak isteyenlere devlet desteği. İşte ayrıntılar
KOSGEB, TUBİTAK, SYDV ve İŞKUR gibi kurumlar, iş hayatına kendi işini yaparak atılmak isteyen gençler için geri ödemesiz kredi ya da faizsiz kredi hizmetleri sunuyor.

KOSGEB, TUBİTAK, SYDV gibi kurumlar iş yeri açmak isteyen gençlere hibe desteği ve faizsiz kredi desteği sunuyor.

İşyeri açmak isteyenler için destek kampanyası yürüten kurumların başında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) geliyor. KOSGEB’in sunduğu bu destek programında iş yeri açmak isteyenlere hibe desteği veriliyor.

Sunulan bu hibe desteğinden faydalanabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekiyor. Sunulan bu destek kampanyasında verilen hibenin tutarı 65 bin TL ile 370 bin TL arasında değişiyor.

Teknoloji sektöründe olmak şartı ile yeni bir ürününün tasarımını yapan veya yenilikçi bir iş fikri olanlara TUBİTAK tarafından geri ödemesiz kredi desteği sağlanıyor. Genç beyinlerin yenilikçi fikirlerini desteklemeyi amaç edinen TUBİTAK 150 bin TL tutarında hibe desteği sağlıyor.

TUBİTAK, teknolojik olarak tasarım yapan ve benzersiz bir iş fikri olan gençler için bu sene 62 milyon TL’den fazla bütçe ayırdı.

Kaymakamlıklara bağlı olarak faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, iş hayatına atılmak için kendi iş yerini kurmak isteyen gençlerin sermaye ihtiyacını karşılıyor. Sunulan bu destek kampanyasında 15 bin TL tutarında işletme sermayesi veriliyor.

Sunulan bu destek hibe olarak verilmiyor. İlk senesi geri ödemesiz olmak üzere 4 senelik bir vadede ve faizsiz olarak geri ödeniyor. Yani yalnızca 36 ay taksit ödeniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.