İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği askıya alındı: Dev yük gemisi karaya oturdu

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği askıya alındı: Dev yük gemisi karaya oturdu
İstanbul'un önemli yapılarından Haydarpaşa Mendireği yakınlarında, ALEXIS adlı dev yük gemisi makine arızası yaşayarak sığ sularda mahsur kaldı. Olay üzerine İstanbul Boğazı'nda her iki yönde de deniz trafiği geçici bir süreyle durduruldu.

İstanbul'daki Haydarpaşa Mendireği'nin hemen yanı başında, ALEXIS isimli büyük bir yük gemisi, meydana gelen makine arızası nedeniyle sığ sularda kalarak karaya oturdu. Bu sebeple İstanbul Boğazı'ndaki deniz trafiği, geçici süreliğine çift yönlü olarak asıya alındı.

Kurtarma operasyonu için, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı ekipler hızla harekete geçirildi. Açıklamaya göre, Mısır'a doğru seyir halinde olan ve 229 metre uzunluğundaki gemi, arızanın etkisiyle kontrolünü kaybederek karaya oturdu.

istanbul-istanbul-haydarpasa-aciklarind-50230-1.jpg

Olaya müdahale etmek üzere KURTARMA-6, KURTARMA-8, KURTARMA-18 römorkörleri ile KEGM-4 ve KEGM-6 numaralı hızlı tahlisiye botları ve dalgıç ekipleri bölgeye sevk edildi. Yetkililer, deniz trafiğinin güvenliği için alınan bu önlemin, geminin tekrar suya yüzdürülmesine kadar devam edeceğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.