İslam Memiş "Elinde TL olan için fırsat" diyerek açıkladı: Parasını ona yatıran zil takıp oynayacak

İslam Memiş "Elinde TL olan için fırsat" diyerek açıkladı: Parasını ona yatıran zil takıp oynayacak
Ekonomist İslam Memiş borsa ve altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak yatırım yapacaklara önemli tavsiyelerde bulundu.

Ekonomist İslam Memiş, alım-satım konusunda yatırımcıları uyararak altın fiyatlarından yaşanan 300 liralık farka dikkat çekti.

asdasfsaf.jpg

Rekor üstüne rekor kıran Borsa İstanbul’a ilişkin değerlendirmelerde bulunan Memiş “Borsada direnç seviyesi olarak 10 bin 200 puan seviyesini takip edecektik. Bu direnç test edildi. Kar satışlarına karşı dikkat etmek lazım. Beklentim negatif yönde olduğu için satış dalgası bekliyorum. Aşağıda 9800'den destek alması gerektiğini de belirtmek isterim. SP'nin kredi artırımı sonrası yabancı yatırımcıların ilgisi mutlaka olacaktır. Borsa pozitif yönde ayrışacaktır. Borsa yatırımcısı arkadaşlarımızın da tercih ettikleri hisselere dikkat etmesi lazım." İfadelerini kullandı.

dolar-aa-1512584.jpg

İslam Memiş, dolarla ilişkin yaptığı değerlendirmede resmi kur ile aradaki makasın açıldığına vurgu yaparak "Dolar kuru 32 lira 34 kuruşta. Burada yine yükseliş hızının azaldığını, sakin seyirde haftayı tamamladığını gözlemiyoruz. Kapalıçarşı'da dolar/TL kuru 32 lira 27 kuruş seviyesinde. Resmi kurun altında bir kur geziniyor. Euro/TL resmi kur tarafında 34.88 lirada. Serbest piyasalarda 34.61-34.78 lira aralığında bir kur var karşımızda. Yine de resmi kur altında bir euro/TL kuru var. Makas aralığı biraz daha açıldı. Euro/dolar paritesinde 1.08 seviyesini beklediğimi ifade etmiştim. Bugün bu beklentimiz gerçekleşti. Parite 1.0812'ye kadar yükseldi. Paritede 1.08 seviyesi iki kez daha test edilmeli” Dedi.

5dsasad.jpg

Ekonomist İslam Memiş, altın fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamada ise "Ons altın 2292 dolarda. 2277-2320 dolar aralığında dalgalandı. 45 dolar civarında dalgalanma vardı. Ons altın tarafında 2280 dolar bu hafta özelinde güçlü destek olarak belirlediler. Ne zaman ki 2280'e geriliyor, orada alıcılar geliyor, tekrar 2300 dolar üzerine taşıyorlar. Bunlar Fed'in belirsizliğinden kaynaklandı. Burada bir yön kırılımı şimdilik yok. Ons altın tarafında 2280 dolar kritik öneme sahip. Aşağı yönlü kırılırsa 2230 dolar ve devamında 2200 dolarla alakalı risk oluşumu var. Burada 2200 dolar üzerine yerleşen piyasa oluşumundan dolayı şu anda her ne kadar baskı altında kalsa da bizim için kırmızı çizgi 2280 dolar. O yüzden elimizdeki varlıkların tamamını altına geçirmiyoruz. Dolarda yüzde 50 pozisyonumuzu tutuyoruz" dedi.

Gram altına ilişkinde çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Memiş "Gram altın serbest piyasalarda 2430-2440 lira aralığında. 2425 lira güçlü destek konumunda. Yeni bir kırmızı çizgimiz vardı. 2280 doların altına ons altın sarkarsa, gram altın TL'de 2350-2450 lira aralığını takip ediyor olacağız. 2400 üzerinde gram altın tutunma çabasını sürdürüyor. Bu hafta boyunca şu soruldu. Yeni TL geçti elime bunu nasıl değerlendirebilirim. Gram altın 2731 liraya kadar yükselmişti. 300 lira değer kaybetti. Alınabilir seviyede olduğunu söylüyorum gram altının. 300 liralık gerilemeyi cebe koymak için makul seviyeler bence. Bizim aldığımız seviyenin de aşağısına geldi. Biz miktara odaklandık. Gram altını tekrar yorumlamak gerekirse 2350-2400 altına yerleşme ihtimalimiz olacaktır. Gram altın TL'de bu jeopolitik gerilimle birlikte altın yatırımcısı TL ile işlem yaptığı için korkuyor satalım mı diye. Bu seviyeler satış değil, alım seviyesidir. Elinde TL olan için fırsattır. Temmuz hazırlığı yapan için makul alım seviyeleri olduğunu düşünüyorum. Kimseye satış tavsiyesi edemem." İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.