Her dönemde Mehmet Şimşek ve verginin tabana yayılması

2007 öncesinde Erdoğan tarafından miting meydanlarında “İşte size paranın babasını getirdim.” diyerek tanıtılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcıyı ülkeye çekebilmek için türlü adımlar atıyor ancak attığı adımlar patronları ve burjuvayı gözetirken halkın refahını gözetmiyor.

Bu adımların neticesinde göreve geldiği günden bu yana geçen 5 ayda hala enflasyonda bir değişim olmadı.

Aksine enflasyonun hala yükselmesi yetmezmiş gibi fiyat denetlemesi de düzgün bir şekilde yapılmadığı için halk, hala ekonomik kriz altında ezilmeye devam ediyor.

Buna rağmen Mehmet Şimşek, enflasyonun düşmesi için zamana ihtiyaçları olduğunu ve verginin tabana yayılması gerektiğini bunun için de reform çalışmaları yaptıklarını açıkladı.

Şimşek, yine ve yine, dönemin Maliye Bakanı olduğu 2015 yılında vergide adaleti sağlamak istediğini ve vergiyi tabana yaymak gerektiğini söylemişti.

Ekonominin her başına getirildiği dönemde vergilerin halkın sırtına bindirilmesinde bir sorun görmeyen Şimşek, gönderdiği Tasarruf Genelgesi’ni dikkate almayan kamu kurumları hakkında tek söz söylemiyor.

Şimdi de adeta bir “Kurtarıcı” olarak gösterilmek istenen ve emeklileri ‘yük’ olarak gören Şimşek, kamu kurumlarından dağıtılan ballı ihaleleri, kiralanan milyon liralık makam araçlarını, kamu kurumlarında çalışanların usulsüz harcamalarını, yap-işlet-devret projelerinin hazineye zararını, 3 yıl boyunca “Nas” diyerek yanlış ekonomi politikalarıyla ülkenin getirildiği durumu görmezden geliyor.

KKM’nin hazineye yüklediği yük hakkında geçiştirme açıklamalar yapan Şimşek, 2019 yılında Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı sıfatıyla iş dünyasına “Dövizle borçlanmayın, belki fırtına çıkacak” uyarısı yapmış ve Erdoğan’ın tepkisine neden olmuştu.

Patronlara uyarı yaparken çekinmeyen Şimşek’in aklına konu vergi olunca ise halk geliyor.

Kendisi vergide adaleti sağlamak istiyormuş ve çözümü vergiyi artırmakta bulmuş.

Halk da çözüm istiyor.

Halk da vergide adalet istiyor.

Patronların ve sermayenin kazandığı değil halkın refah içinde yaşadığı bir vergi sistemi istiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları