Facebook ve MSN'in sevilen özelliği Instagram'a geliyor: Bir neslin vazgeçilmeziydi

Facebook ve MSN'in sevilen özelliği Instagram'a geliyor: Bir neslin vazgeçilmeziydi
Dünyaca ünlü, milyonlarca kullanıcıya sahip olan sosyal medya platformu Instagram yılların efsane özelliğini bünyesine katacağı ortaya çıktı.

Milyonlarca vatandaşın kullandığı sosyal medya platformu Instagram kullanıcılarına daha konforlu ve kapsamlı bir uygulama sunmak için kendisini geliştirmeye ve bünyesine yeni özellikler katmaya devam ediyor.

Bu sefer Instagram yılların en popüler özelliklerinden birisini bünyesine katmayı planladığını açıkladı. 2005 yılında teknolojiye özellikleriyle yeni bir boyut kazandıran Microsoft'un efsanesi Messenger (MSN), 2013 yılında bir neslin vazgeçilmeziydi.

MSN kullanıcılarının sıklıkla kullandığı onunla bütünleşmiş olan 'Dürtme' (Nudge) özelliğinin Instagram'a geleceği ortaya çıktı. Instagram'a gelecek olan özellikleri kendi sosyal medya hesabından önceden paylaşan Allessandro Paluzzi Instagram'a gelecek olan dürtme özelliğini de önceden kullanıcılarla paylaştı.

Allessandro Paluzzi'nin paylaşımın da şu ifadeler yer aldı, ''Instagram, Nudges üzerinde çalışıyor.''

bunu gören Instagram kullanıcıları sosyal medyayı adeta salladı.

Instagram

BU ÖZELLİK NASIL ÇALIŞACAK ?

Beklentiye göre, Dürtme butonu doğrudan DM (Doğrudan Mesaj) bölümünde yer alacak. Eğer mesajlaştığınız kişi çevrimiçi ise, sohbet ekranında "Hasan şu anda aktif. Dürt." gibi bir bildirim belirecek. Dürtme butonuna bastığınızda ise karşı tarafa bir uyarı gönderilecek.

e Instagram'ın dürtme özelliği, kullanıcıların profil sayfalarında bulunacak. Ekranın üst kısmına yerleştirilecek bir buton, kullanıcının "dürtülmesini" sağlayacak. Tahminlerimize göre dürttüğünüz bir kullanıcı, bununla ilgili bildirimi mesajlaşma bölümü üzerinden alacak.

Aynı zamanda bu özelliğin MSN de ün kazanmasının yanı sıra Facebook'ta da oldukça fazla ilgili duyulduğunu hatırlatmakta fayda var. Bununla beraber alınan bilgilere göre Meta CEO'su Zuckerberg'in yıllar önce bu özelliği sarhoşken bulduğunu itiraf ettiği biliniyor. Facebook'un 15 yıl önce kaldırdığı Dürtme (Poke) özelliğinin tekrar hayatımıza dönmesi ise şu anda gündemde.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.