Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Bunu yapmayana 3 bin TL ceza kesilecek

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Bunu yapmayana 3 bin TL ceza kesilecek
Vergi Uzmanı Ozan Bingöl ev sahibi ve kiracıları uyardı. Bunu yapmayana 3 bin TL ceza kesilecek.

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren kira beyanname verme süreci geçtiğimiz ay sonunda sona erdi. 1 Mart-1 Nisan 2024 tarihleri arasında kira geliri elde eden mülk sahipleri, beyannamelerini ilgili vergi dairesine vermek zorundaydı.

Picture background

Ev sahipleri, kira gelirini beyan etmek istemiyor ve bu nedenle kirayı elden almayı tercih ediyor. Bu durumda ise kiracıları kötü bir haber bekliyor.

TEK TEK İNCELENECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mülk sahiplerinin kira gelirlerini doğru bir şekilde beyan etmelerini teşvik etmek için daha kapsamlı bir denetim sürecinin başlatılacağını ifade etmişti.

İşyerlerinin kiralandığı adreslerde saha incelemelerinin yapılacağını vurgulayarak bu adımın önemine değindi. Bu yeni adımla birlikte, hem ev sahipleri hem de kiracılar arasındaki ilişkilerin daha şeffaf bir şekilde yürütülmesi amaçlanıyor.

Picture background

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya hesabı üzerinden milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı uyardı.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Aylık 500 lira ve üzerinde konut kiranızı bankadan/PTT’den yatırmazsanız 3.000 lira cezası var. Ama örneğin 10 milyon liraya bir daire alsanız bu kadar parayı elde poşetle götürüp ödeyebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

cc-001.jpg

Ozan Bingöl’ün paylaşımı şu şekilde:

Aylık 500 lira ve üzerinde konut kiranızı bankadan/PTT’den yatırmazsanız 3.000 lira cezası var. Ama örneğin 10 milyon liraya bir daire alsanız bu kadar parayı elde poşetle götürüp ödeyebilirsiniz. Hatta yüzlerce daireyi gerçek değerinden daha düşük bedellerle alıp beş yıldan sonra hiç vergi ödemeden satadabilirsiniz. Bu durumda sorulacak soru yok. Nereden buldun zaten yok. Soran olursa; dostlar kara parayla, kirli parayla, kayıt dışıyla, aklamayla mücadelede görsün…

OZAN BİNGÖL'ÜN PAYLAŞIMINA GELEN YORUMLAR İSE ŞU ŞEKİLDE:

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.