Ev alacaklar bu tarihe dikkat edin! Tuna Kaya ‘sakın yapmayın’ diyerek yatırımcıları uyardı

Ev alacaklar bu tarihe dikkat edin! Tuna Kaya ‘sakın yapmayın’ diyerek yatırımcıları uyardı
Tuna Kaya, ev sahiplerine ve alacaklara 'bunu sakın yapmayın' diyerek kritik açıklamalara imza attı.

Ünlü ekonomist Tuna Kaya, ev sahiplerine ve alacaklara kritik açıklamada bulunarak kazandırmayacağını açıkladı.

Milyonlarca vatandaş enflasyon artışı ile beraber ev fiyatlarındaki fahiş fiyattan dert yanıyor. Hele ki büyükşehirler dışında bazı illerdeki ev fiyatları da uçmuş durumda.

Merkez Bankası’nın enflasyonu durdurmak amacıyla yaptığı politika faiz artışlarının rekor bir seviye 50’ye gelmesi işleri biraz değiştirdi. Ev fiyatlarında olağan artışlar yerini düşüşlere bırakıldığı uzmanlar tarafından belirtildi.

konut-fiyatlari-dusecek-mi-yukselecek-mi-dolar-bazinda-ne-olur-zlaq.jpg

EV SATIŞLARI DİBİ GÖRDÜ

TÜİK verilerine de bu oran yansıdı. Geçen senenin Şubat ayında 1 milyon üzeri konut satışı yapılırken 1 sene sonra konut satışlarında ciddi bir düşüş gözlemlendi. Türkiye genelinde Mart ayında 105 bin 394 konut satışı yaşanması ise dikkat çekiyor.

KAYA’DAN KRİTİK AÇIKLAMA

Konut satışlarının azalması ile birlikte ev fiyatlarındaki düşüş cazip geliyor. Ancak uzman isim ‘dikkat’ diyerek açıkladı. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, TÜİK enflasyonu dahilinde bile konutların kazandırmayacağını belirtirken, bu yönüyle de ev satmak isteyenlerin elini çabuk tutmasını söylediğini hatırlattı.

konut27.jpg

KAYA: NE SATILIR NE ALINIR

Kaya, artık ev veya konutların satılmayacağının ise altını çizdi. Kaya, “Konutu olanlar artık satılmaz ve ev almak isteyenler de 2024 yılının sonları ve 2025 yılı başlarında ev alsınlar bu dönemde ev almayanlar alırlar. İlerleyen zamanlarda daha pahalıya almış olurlar. Buna da özellikle dikkat etmenizi istiyorum şu anda ne konut satılır ne de konut alınır” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.