Depremlerden sonra bir anda ortaya çıktı '1313' detayı dikkat çekti' Görenler inanamadı

Depremlerden sonra bir anda ortaya çıktı '1313' detayı dikkat çekti' Görenler inanamadı
Tokat'ta yaşanan depremlerin ardından köyde kullanılmayan tarihi caminin girişi gün yüzüne çıktı.

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde yaşanan depremlerin ardından köyde kullanılmayan tarihi caminin girişi gün yüzüne çıktı.

Sulusaray'da 18 Nisan'da gerçekleşen 4,7 ve 5,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Buğdaylı köyünde kullanılmayan caminin dış sıvasında dökülmeler meydana geldi. Ardından ortaya "1313" yazan kemerli taş kapı ortaya çıktığı belirlendi.

foto-1.jpg

Vali Numan Hatipoğlu, iki deprem yaşandığını belirtirken, Buğdaylı köyünün de depremden etkilendiğini söyledi. Hatipoğlu, "Buğdaylı köyünde sıvaların dökülmesinden sonra 1313 tarihli kitabe ile kapı olduğunu değerlendiğimiz bir yapı belirdi. Anıtlar Kurulunun izni doğrultusunda bölgede çalışmalarımız ve değerlendirmemiz gerçekleşecek. Buğdaylı köyümüzde tarihi eser gün yüzüne çıkacak" ifadelerini kullandı.

foto-2.jpg

Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç da köyde yeni cami yapılmasının ardından eski caminin kapatıldığını söylerken, içeri girilmemesi amacıyla taş ve toprak ile kapatıldığını belirtti. Kılıç, “Depremlerin ardından sıvanın dökülmesi üzerine ortaya çıktı. Buraya gelenlerin merakını çekti. Onarılarak hizmete açılması yönünde görüş de geldi. Tokat Valiliği bünyesinde onarımı yapılarak hizmete açılacak" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.