CHP’deki değişim Cumhuriyet düşmanlarına sahip çıkma ilkesini değiştirmedi

“Kürt seçmen değişim olmazsa oy vermeyeceğini söyledi” sözleriyle son seçimden siyaset anlamında doğru bir çıkarım yapamadığını ortaya koyan CHP’de “değişim” vaatleriyle yeni genel başkan olan Özgür Özel, Kadıköy’de Kürtçe bir opera dinletisine katıldı.

Özgür Özel, konsere “Kürt sorunu” konusundaki her söylemiyle eleştirilere neden olan Sezgin Tanrıkulu ile gitmeyi tercih etti.
Konser fotoğraflarını paylaşırken, Pervin Buldan ile olan fotoğrafı da paylaşmayı ihmal etmeyen Özel’in konserdeki Soprano Pervin Chakar’ın elinden öpmesi dün akşamdan bu yana tartışmalara neden oldu.

Çünkü Pervin Chakar, gerek sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda gerekse söyleşilerinde sözde “Kürdistan”dan bahsetmeyi hiç atlamayan birisi.

“Topraklarının” Türkler tarafından “işgal altında” olduğunu, müziklerinin yasaklandığını ve bunun içinde “mücadele edilmesi gerektiğini” şu sözlerle anlatıyor:
“Onların dilimizin üzerine örttüğü pelerini yırtacak hançer ağzımızda saklıdır.”
Pervin Chakar, cumhuriyet düşmanı isyancı Seyit Rıza’yı kendisine önder gören, Türklere barbar ve işgalci diyen bir “sanatçı” olmasına rağmen Özel, onun konserine gitmekte bir sorun görmedi.

Görmediği gibi bir de “Barış” ve “Kardeşlik” sözleriyle bu anların fotoğraflarını paylaştı.

Özel, bu fotoğraflarla Kılıçdaroğlu’nun seçimin ikinci turundan önce Ümit Özdağ ile protokol yapmasını eleştiren isimlerden birisi olarak kendi deyimiyle “Kürt seçmene” bir mesaj vermek istedi. Mesaj muhakkak ki yerine ulaştı ama CHP’nin en çok da (yeni adıyla) HEDEP ile ilişkisi eleştirilere neden olurken, yeni bir genel başkanın bu eleştirileri dikkate alacağı sanılmıştı.

Ancak “Değişim” naraları atan Özel, CHP’nin son 13 yıldır yaptığı gibi Cumhuriyet düşmanlarına sahip çıkma ilkesini değiştirmedi.
Kılıçdaroğlu’nun da etrafında bulundurduğu danışmanlar, parti görevlileri, milletvekili listelerinde bu ilkeyi kendisine kıble bellemesinden sıkılan CHP tabanı, CHP’de hiçbir şekilde değişim olmadığını anladı.
CHP, 2017 yılı dahil olmak üzere son yıllarda siyaseti tıkayan bir parti olmaktan ileriye gidemeyerek, muhalif kesimi kendisine mecbur bıraktı ve bırakmaya da devam etmek istiyor.

Kurucu ilkelerden uzaklaşmış, rant ve oy için tüm değer yargılarını yitirmiş bir partinin genel başkanı değişti diye partide değişim olacağını düşünmek de saçma olur…du.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları