Belediye Başkanı açıkladı: Yalnızca öğrenciler ücretsiz faydalanabilecek

Belediye Başkanı açıkladı: Yalnızca öğrenciler ücretsiz faydalanabilecek
Ankara'nın eğitim gündemi, Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere yönelik başlattığı yeni bir proje ile hareketleniyor.

Ankara'nın kalbinde öğrencilere yönelik yeni bir projenin haberi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından verildi. Başkentteki öğrenci yaşamını iyileştirmeyi hedefleyen bu yeni girişim, "Zafer Meydanı Yeniden Düzenleme ve Öğrenci Merkezi" adı altında gerçekleştirilecek.

Başkan Yavaş, projenin ilk bilgilerini sosyal medya üzerinden paylaşarak kamuoyunun dikkatini çekti. Yeniden düzenlenecek olan Zafer Meydanı'nın, öğrenciler için bir buluşma noktası olması ve onların sosyal hayatına katkı sağlaması bekleniyor. Proje detayları henüz tam olarak açıklanmadı.

5 BİN 440 METREKARE ALANDA YENİ PROJE

Ankara'nın kalbinde yer alan Zafer Meydanı, Başkan Mansur Yavaş'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla yeni bir dönüşüme uğrayacak. "Zafer Meydanı Yeniden Düzenleme ve Öğrenci Merkezi" adı verilen bu yenilikçi proje, Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın öncülüğünde, 5 bin 440 metrekarelik geniş bir alanda hayata geçirilecek.

Öğrenci merkezinin içinde yer alacak olan sesli kütüphane, sergi salonları, çalışma ve dinlenme mekanları, kafe, öğrenci aktivite merkezi, amfi tiyatro ve şehir terası gibi çok çeşitli sosyal imkanlarla donatılması planlanıyor.

vdzx.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, öğrencilere yönelik hayata geçirilecek yeni projenin detaylarını paylaştı. Kızılay bölgesine yeni bir soluk getirecek olan ve Zafer Meydanı'nda gerçekleştirilen yenileme çalışmalarını da içeren projede, 5 bin 440 metrekarelik alanda öğrenciler için sesli kütüphane, sergi salonları, dinlenme noktaları ve kentsel teraslar yer alacak. Yavaş, projenin öğrencilerin sosyal yaşamına katkı sağlayacağını ve Kızılay'ın canlılığını artıracağını belirtti.

gnfbd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.