Bak şu Türkmen Beyi'nin yaptığına

Bilim insanlarının Demir Adam (Iron Man) olarak adlandırdığı 24 santim boyunda ve 10,6 kilogram ağırlığında bir meteor parçasından yapılmış heykel 1938 yılında Alman keşif ekipleri tarafından Tibet bölgesinde bulunarak, Almanya''ya kaçırıldı.

Demir Adam heykeli, Tibet bölgesinde bolca bulunan Buda heykelleri ile uyuşmayan özellikler gösteriyordu. Heykel, 2007 yılına kadar Münih''te özel bir koleksiyonda kaldı. Stuttgart Üniversitesi Planetoloji Enstitüsü''nden Elmar Buchner, heykelle ilgilendi. Tibet''ten 11''inci yüzyıldan geldiği düşünülen heykeli analiz etti.

Buchner heykelin kabaca 15 bin yıl önce Moğolistan ile Sibirya arasında bir yere inen bir gök taşından oyulma olduğunu açıkladı. Heykelin elinde ant kadehi olması, Türkler gibi pantolon vb.. gibi giysiler taşıması, zırh giymesi ve bu zırhın üstünde Türklerin kutlu Öz/Gök çarkı tamgasının olması gibi özellikler, Tibetlilerde olmayacağı için bir Türkmen beyi ya da tahtta oturan bir Türk kağanı olduğunu kanıtlıyordu.

Demir Adam''la ilgili soruların cevabı konusunda bilimsel çalışmalar halen sürdürülüyor. Ancak Türk beyi veya Türk kağanının heykeli Demir Adam (Iron Man), birçok romana ve filme konu oldu.

Artık Demir Adam (Iron Man), Amerika merkezli çizgi roman şirketi Marvel Comics tarafından yayımlanan çizgi romanlarda görülen kurgusal bir karakter olmuştu. Gerçek isminin Anthony Edward Stark olmasına karşın daha çok Tony Stark olarak tanımlandı. İlk olarak Mart 1963''te, 1959-1968 yılları arasında yayımlanan "Tales of Suspense" isimli çizgi roman serisinin 39. sayısında Demir Adam, (Tales of Suspense - Iron Man is Born!) göründü. Karakterin ilk hikayesi Stan Lee ve kardeşi Larry Lieber tarafından yazılıp Don Heck tarafından çizildi. Jack Kirby ise karakterin orijinal savaş zırhını tasarladı. İlk görünüşünün ardından Eylül 1963''te; Thor, Hulk, Ant-Man ve Wasp ile birlikte Avengers (Yenilmezler) ekibini kurdu. Mayıs 1968''de ise kendisine ait çizgi roman serisine Iron Man (Demir Adam) olarak başladı.

Çizgi roman tarihi boyunca Demir Adam (Iron Man), Avengers ekibinin adeta kurucu üyelerinden biri olmuştu. Ardından çeşitli çizgi roman serilerinde yer aldı. Marvel, çizgi romanlardan sonra animasyon dizilerinde ve filmlerde de Iron Man''e yer vedir. Marvel Sinematik Evreni''nde Tony Stark / Iron Man karakteri Robert Downey Jr. tarafından şu şekilde canlandırıldı:

Babası Howard Stark, Stark Endüstrileri''nin kurucusuydu. Babası Süper Asker Projesi''nde yer almış, Ajan Carter ve Steve Rogers (Kaptan Amerika) ile çalışmıştı. Kaptan Amerika''ya kalkanını, babası vermişti. Ünlü bir mucit ve milyarder olan Tony Stark, Stark Endüstrileri adlı babasından kalan şirketin başına geçip, silah üretimine başladı. Silahlardan para kazanıp ve insanların kanına girdi. Bu durum Tony Stark''ın insanlara karşı sorumlu hissetmesine neden oldu. Babasının ve kendisinin iş ortağı olan Obadiah Stane''nin gizli iş birliği ile Afganistan''daki bir terör örgütü Tony Stark''a bir suikast düzenledi. Bu suikastta Stark''ın vücuduna şarapnel parçaları saplandı. Özellikle kalbi büyük hasar gördü. Tony Stark''ın ölmemesi için Yinsen isimli bir cerrah Tony''nin göğsüne bir çeşit mıknatıs yerleştirince Tony''nin ölümü engellendi. Kendisi de ark-reaktörü ve o reaktörden güç alan ilk zırhını icat ederek, oradan kaçmayı başardı.

Yaptığı ilk zırh oldukça ilkeldi ve bu zırhı kendisi yönetmekteydi. Tony''nin kurtulduğunu öğrenen iş ortağı Obadiah Stane, onu şirketten attırmaya çalıştı. Tony, zırhın tasarımını mükemmelleştirerek yapay zeka J.A.R.V.I.S''i zırha dâhil etti. Tony Stark''ın bu zırh içinde hata yapma olasılığı çok düşüktü. İlk olarak kendisine suikast düzenleyen terör örgütünün bir kampını havaya uçurdu. Daha sonra da Iron Man olmaya karar verdi.

Stark''ın yaptığı zırh çok fonksiyonluydu. Zırhın bilgisayarı J.A.R.V.I.S sayesinde düşmanlarını kolayca yenebiliyordu. Zırhında çok gelişmiş güçlü ve akıllı füzeler, değdiği yeri yok eden lazerler, manyetik kalkanlar, püskürtücü ışınlar (repulsor) ve ayaklarında uçmaya yarayan roketleri vardı. Zırh her aşamada geliştirilmişti. Zırh ark-reaktörü, itici motorlar ve çeşitli silahlardan oluşmuştu. Avengers Endgame adlı filmde Tony Stark, zırhına nano teknoloji ekledi ve yaptığı diğer tüm zırhlardan daha gelişmiş oldu.

Bizim Türkmen Beyi Demir Adam bir anda modernleşmiş ve Hollywood''un vaz geçilmez başrol oyuncusu olmuştu. Artık Örümcek Adam, Kaptan Amerika, Hulk, Thor, Savaş Makinesi, Happy Hogan, Pepper Potts, Black Widow, Nick Fury, Şahingöz en yakın arkadaşları olmuştu.

Düşmanları arasına Mandarin, Loki, Chitauri Ordusu, Crimson Dynamo, Ezekiel Stane, Ultron, Thanos, Obadiah Stane ve Whiplash yer alıyordu.

Dostları ve düşmanlarıyla birlikte; Iron Man, Iron Man 2, Iron Man 3, The Incredible Hulk, Yenilmezler, Yenilmezler Ultron Çağı, Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı, Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı, Örümcek Adam: Eve Dönüş, ve Avengers: Endgame''de birlikte rol aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları