Tuna Kaya: Kemerleri bağlayın! rekor kıracak

Tuna Kaya: Kemerleri bağlayın! rekor kıracak
Tuna Kaya, o yatırım aracının rekor kıracağını tarih vererek açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Son dönemde sert düşüş yaşansa da önceki senenin en çok kazandıran yatırım aracı bitcoin ise tercih edilmeye devam ediyor.

Bitcoin tarafındaki sert dalgalanmalar yatırımcıları tedirgin ediyor. Ancak uzman isimler ise tedirgin havanın geçici olduğunu belirterek, yatırım yapanlara tavsiyede bulunuyor. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, ise onlardan biri oldu.

2286208-620x349.jpg

FED FAİZ İNDİRMEMESİ BİTCOİN'İ ETKİLEDİ

1 yıl önce 29 bin dolar seviyelerinde olan bitcoin 74 bin seviyelerine kadar gelerek yüzde 100’lük bir artış kaydetti. Son dönemde Amerika Merkez Bankası(FED)’nın faiz indirimine gitmemesi ise bitcoin tarafında düşüş yaşattırdı. 73 bin dolar seviyesine kadar gelen bitcoin, 56 bin dolar seviyesine kadar indi.

HALVİNG ETKİSİ

Bitcoin’in ödül yarılanması olarak adlandırılan Halving dönemine girmesi ise yükselişin habercisi olarak biliniyor. Çünkü ödül yarılanmasında blok ödülünün yarıya düşürülmesi kısacası bitcoin yaratılma hızının yüzde 50 oranında düşmesi ile yasaya giren yeni bitcoin arzı azalır. Bu nedenle de fiyatı değerlenir.

btc-altin.webp

KAYA: YÜKSELECEK

Şu anda 56 bin dolardan 59 bin dolara kadar yükselen bitcoin geleceği ise merak ediliyor. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, bitcoin tarafında yükselişin hangi tarihte başlayacağını açıkladı. Kaya, “Ağustos ayı başları itibariyle Kripto para ekosisteminde yeniden yükseliş olacak. Ama asıl yükseliş Kasım 2024 itibariyle başlar. Ondan sonra altcoinlerde de ciddi bir boğa bizi bekliyor" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.