Islak mendil kullanırken artık iki kez düşüneceksiniz! Çoğu kişi zararlarını bilmiyor

Islak mendil kullanırken artık iki kez düşüneceksiniz! Çoğu kişi zararlarını bilmiyor
Kullanım pratikliği nedeniyle hemen herkes tarafından kullanılan ıslak mendili kullanırken bir kez daha düşüneceksiniz.

Günlük yaşamda birçok alanda pratiklik sağlayan ve çoğu kişinin çantasında bulundurduğu ıslak mendiller, aslında sağlık açısından ciddi riskler taşıyor.

Özellikle son yıllarda giderek daha popüler hale gelen bu ürünler, içerdikleri kimyasallar sebebiyle cilt sağlığını olumsuz etkiliyor.

Bu ürünler, çeşitli kimyasalların bir araya gelmesiyle oluştukları için ellerimizi hatta yüzümüzü silmek için bile kullanmamak doğru seçim olacaktır.

Pratik olmaları sebebiyle hayatımızın her alanında kolayca erişilebilir olsalar da, ıslak mendiller cilt sağlığını tehdit eden önemli eşyalar arasında yer almakta.

Islak mendillerin içeriğinde bulunan kimyasal maddelerin vücut için zararlı olduğu hemen hemen herkes tarafından biliniyor olsa da çoğu kişi bazı zararlarından habersiz.

İçinde bulunan kimyasallar, kullanıldığı bölgede tahrişe neden olabilir ve çatlak olan bölgelerde deri altına sızarak alerjik reaksiyonlara yol açabilir.

Bunun yanı sıra, ıslak mendillerin içeriğindeki kimyasalların ayakkabı veya ahşap yüzeylerin renklerinin solmasına neden olabiliyor.

Özellikle bebek sahibi olan pek çok anne tarafından tercih edilen bu pratik ürünlerin, bebeklerin son derece hassas ciltlerinde tahriş ve pişik gibi sorunlara yol açabileceği belirtiliyor.

Bu nedenle uzmanlar, bebeklerin altını temizlerken kaynatılmış ve soğutulmuş suya batırılmış pamuk kullanılmasını öneriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.