Çocuğunuzun zeki olduğuna dair 5 ipucu: Psikologlar sıraladı

Çocuğunuzun zeki olduğuna dair 5 ipucu: Psikologlar sıraladı
Herkes kendi çocuğunun zeki olduğunu düşünür. Ebevyn olarak bunu test etmenizi bazı yolları bulunuyor.

Ebeveynler çocuklarının davranışlarından analiz ederek karakter yapılarını dair bir fikir edinebiliyor. Davranışlar çocukların isteklerine, psikolojilerine dair birçok ipucunu anne babaya verebiliyor.

Bazı davranışlar çocuğun zeka seviyesini bilimsel testler öncesinde öngörmenizi sağlayabilir. Bu konuda yapılan çalışmalar, çocuklarınızın zeka seviyesini gösteren beş işaretin olduğunu vurguluyor.

Yapılan çalışmalara göre hiperaktif çocukların üstün zekalı olma olasılığı diğer çocuklara göre daha yüksek yüksek. Zihinleri aktif olduğundan bedenleri de aktif çalışıyor.

PROBLEM ÇÖZME YETENEĞİ

Öte yandan uzmanlar zeki çocukların problemleri çözmekten daha fazla keyif aldığını söylüyor. Analitik düşünce gelişmiş olan çocuklar kalıpların dışında düşünmek konusunda da yetenekliler kendi yaşıtlarından çok daha üstün seviyede bağlantılar kurarak soyut kavramları ayırt edebiliyorlar

MİZAH ANLAYIŞLARI

Mizah yetenekleri kuvvetli, Yaşlarının çok ötesinde birimize anlayışına sahip olan bu çocuklar gelişmiş bir manipüle etmeye yeteneğiyle de don unutulmuş gibiler kelimelerle oynama becerisi üstün zekalıların sıklıkla ön plana çıkan özelliklerinden biri

HAYAL GÜCÜNÜN ZENGİNLİĞİ

Öte yandan eğlence anlayışları da diğer çocuklardan farklı oluyor yeni bilgiler öğrenmeye açık ve zeka oyunlarına daha istekli oluyorlar. Bununla birlikte hayal güçleri de daha gelişmiş oluyor.

EMPATİ FARKINDALIĞI

Son olarak da üstün zekalı çocukların adalet duygusu konusunda daha duyarlı ve empatik olduklarını söylemek mümkün uzmanlar üstün zekalı çocukların duygusal derinliklerinin çok daha fazla olduğunu dile getiriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.