Ünlü oteller zinciri iflas etti! Hülya Koçyiğit'in damadı borç batağına saplandı

Ünlü oteller zinciri iflas etti! Hülya Koçyiğit'in damadı borç batağına saplandı
Küresel ekonomik kriz Türkiye’deki etkilerini göstermeye devam ediyor. Bu kez Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar’a ait 75 yıllık Alkoçlar Otelcilik AŞ. iflasını açıkladı.

Yükselen enflasyon ve artan maliyetler nedeniyle artan iflaslar, artık sektör lideri firmaları da etkisi altına almış durumda.

Mahkeme, Alkoçlar Otelcilik AŞ'nin konkordato talebini geri çevirerek turizm sektörünün önde gelen markalarından biri için iflas kararı verdi.

851650-tsr06706636977483274017776.jpg

Türkiye'nin turizm sektöründeki öncü markalarından biri olan Alkoçlar otelcilik zincirinin konkordato talebi reddedildi ve mahkeme, 4 Nisan'da şirketin iflasına hükmetti.

Türkiye'ye mal olmuş ünlü isim Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar’a ait, Alkoçlar Otelcilik AŞ. yeni adı ile Amaç Otelcilik, girdiği darboğazı aşamayarak mahkemeye başvurmuş ve konkordato talep etmişti.

Temeli 75 yıl kadar önce atılan Alkoçlar Otelcilik, sektörün en güçlü birkaç markasından biriydi. Grubun, Bursa Uludağ, Bodrum ve Antalya’da 10’u aşkın oteli vardı.

BORÇ BATAĞINA SAPLANDI

Ancak mahkeme şirketin borçları ile baş edemeyeceğine karar verdi. Daha dava sonuçlanmadan otel zincirinin şubeleri teker teker kapandı.

4 Nisan tarihinde açıklanan iflas kararıyla birlikte, şirketin tasfiye süreci de başlamış oldu. Şirketin borcunun 60 milyon lirayı aştığı bildirildi.

75 YILLIK KÖKLÜ FİRMA İFLAS ETTİ

Alkoçlar Otelcilik, 75 yıl önce kurulduğunda sektörde öncü konumda yer alıyordu. Otel zinciri, turizm merkezlerinin önde gelenlerinden Bursa Uludağ, Bodrum ve Antalya'da 10'dan fazla otele sahipti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.