19 Mayıs Atatürk'ün gençlere armağanı

Bugün 19 Mayıs, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Bu günün ülke genelinde coşkuyla kutlanması gerçekten içimi kıpır kıpır yapıyor. Bu özel gün, aynı zamanda tarihimiz için önemli bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum.

Gençliğe olan inancımızı ve sporun hayatımızda aslında çok önemli bir yeri olduğunu bana hatıraltıyor ve simgeliyor diye düşünüyorum.

19 Mayıs 1919’da, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nın fitilini ateşlemesi, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin başlangıcı olarak tarihe geçmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, bu günü gençliğe armağan ederek, biz genç nesillerin Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı olduğuna vurgu yapmıştır.

Atatürk’ün biz gençlere armağan etmiş olduğu bugün, gençliğin enerjisi ve dinamizmiyle beraber ülkenin geleceğini inşa edeceğine olan inancını her defasına dile getirmiştir. Bu nedenle, 19 Mayıs sadece geçmişe bir saygı duruşu değil, aynı zamanda geleceğe bir umut ışığı, motivasyon kaynağıdır

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlarken, Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygıyla anıyor ve onun gençliğe olan güvenini hatırlıyorum. Geleceğin mimarları olan gençlerimize inancımızı tazeleyerek, onların yanlarında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha yineliyorum. Bu bayram, gençliğin ve geleceğin bayramıdır; coşkuyla, umutla ve gururla kutlu olsun.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları