Trafik çilesi bitiyor ‘Uçan taksi devri başlıyor’

Trafik çilesi bitiyor ‘Uçan taksi devri başlıyor’
Elektrikli hava taksileri geliyor. Trafik çilesine büyük bir çözüm sunacağı belirtiliyor.

Elektrikli hava taksileri, şehir içi trafiği hafifletmek ve hızlı taşımacılığı mümkün kılmak için geliştirilen yenilikçi araçlar olarak tanımlanıyor. Bu hava taksileri, elektrikle çalıştıkları için çevre dostu olup karbon emisyonlarını azaltmayı hedefliyor.

GÖKYÜZÜNÜN YENİ SAHİPLERİ; ELEKTRİKLİ TAKSİLER

Elektrikli hava taksileri, yakın gelecekte seyahat deneyimlerini tamamen değiştireceği ise söyleniyor. United Airlines ve Archer Aviation'ın işbirliğiyle 2025 yılında başlatılması planlanan bu proje, ulaşım sektöründe devrim niteliği olarak belirtiliyor.

Yapılan projede; Newark Liberty Uluslararası Havalimanı ile Manhattan arasında elektrikli dikey kalkış ve iniş yapabilen hava araçları (eVTOL) hizmeti sağlayacak. Bu sayede yolculuklar çok daha hızlı ve etkili bir şekilde ulaşım sağlayacak. Elektrikli hava araçlarıyla yapılacak bu yolculuk, Newark'tan Manhattan'a sadece 10 dakika süreceği ise açıklandı. Bu rota, elektrikli hava araçlarının sabit hat üzerinde kullanıldığı ilk rota olma özelliği ise dikkat çekiyor.

elektrikli-araclar.jpg

195 DOLARDAN FİYATLAR BAŞLAYACAK

Archer'ın dört yolcu kapasiteli tamamen elektrikli Midnight model uçağı, bu rotada kullanılacak ve yolculuk süresini önemli ölçüde azaltacak. Downtown Manhattan Helikopter Pisti, bu uçuşların merkezi olacağı ise belirtiliyor. Elektrikli hava araçlarının daha sessiz ve çevre dostu olması, bu projenin önemli bir faydaları arasında yer alıyor.

Elektrikli hava araçlarıyla yapılacak uçuşlar için bilet fiyatları için bir duyuru ise gerçekleşmedi. Ancak, mevcut helikopter servislerinin JFK'ye tek yön uçuş fiyatları 195 dolar civarında başladığı ise söylendi. United ve Archer, benzer güzergahları ülke genelinde başlatmayı ise amaçlıyor.

elektrikli-arac-2.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.