Tesla’nın sağlamlığı şoke etti ‘Defalarca takla attı’

Tesla’nın sağlamlığı şoke etti ‘Defalarca takla attı’
Elektrik araç olma özelliği ile alanında başarıya ulaşan Tesla’nın sağlamlığı hayrete düşürdü.

Tesla, elektrikli araç tasarlayan, üreten ve satan Austin, Teksas merkezli bir Amerikan şirketi olarak piyasada kendine önemli yer edindi.

Elektrikli araç üretimi yapan Tesla, aynı zamanda yenilenebilir/yeşil enerji ürünleri üreten kardeş şirketi olan SolarCity aracılığıyla evlere güneş paneli veya solar kiremit satarak araçları evde dahi temiz pil enerjisi depolanmasını sağlamayı amaçlıyor.

Fiyatı ile dudak uçuklatan şirket sağlamlığıyla da adından söz ettirdi. Dün Çin'de meydana gelen bir kazada Tesla, sağlamlığı ile görenleri şoke etti.

dasdada.jpg

7 KEZ TAKLA ATTI

Çin’de 7 kez takla atan Tesla model aracın içerisinden bulunan sürücü ve yolcular kazadan sağ kurtulmayı başardı.

Yayaya çarpmamak için ani manevra yaptığı öne sürülen araç sürücüsü, trafiğin ortasında defalarca takla attı. Çin’de meydana gelen kazanın görüntüleri başka bir aracın güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Kazanın ardından aracın içerisinde bulunan vatandaşların hafif yaralı olduğu görülürken, aracın son birkaç senedir neden en yüksek güvenlik skorunu almış olduğu da belli oldu.

Olay yerinde çekilen görüntülerde Model Y'nin yapısal bütünlüğünün korunduğu görülürken Bataryada hasar sınırlı olduğu için yangın veya duman atma durumu görülmedi.

21212.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.