Futbol kulüplerine finansal sınır getirildi

Futbol kulüplerine finansal sınır getirildi
Alınan yeni bir kararla futbol kulüplerine futbolcu maaşları ve transfer harcamalarına yönelik harcama sınırı getiriliyor.

İngiltere Premier Lig’de finansal sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi amacıyla çok önemli bir karara imza atıldı.

Ligdeki 16 futbol kulübü, futbolcu maaşları ve transfer harcamalarına üst sınır getirilmesi konusunda anlaşma sağlamayı başardı.

Picture background

İngiliz basınında da gündem olan bu olayda, kulüpler 2025-2026 sezonundan itibaren uygulanmak üzere transfer harcamaları için belirli bir üst sınır belirleme konusunda prensipte anlaşmaya vardılar.

Hayata geçirilmesi planlanan bu yeni düzenlemeye göre, kulüplerin harcamaları, ligin en düşük TV gelirine sahip olan kulübün gelirinin en fazla beş katı kadar olabilecek.

Picture background

Bu karar, ligdeki mali dengelerin korunması ve daha adil, daha çekişmeli bir rekabet ortamının oluşturulması açısından kritik bir öneme sahip.

Anlaşmayı 16 kulüp desteklerken, Manchester City, Manchester United ve Aston Villa red oyu kullanırken, Chelsea ise çekimser kaldı.

Picture background

Hayata geçirilmesi planlanan bu yeni finansal düzenlemenin, Premier Lig’e uzun vadeli olumlu etkiler bırakacağı tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.