Bakan Tunç duyurdu: Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği Resmi Gazete'de

Bakan Tunç duyurdu: Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği Resmi Gazete'de
Adalet Bakanlığı, Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yer aldığını açıkladı. Yönetmelikle ilgili detaylar, Bakan Yılmaz Tunç tarafından kamuoyuna bildirildi.

Adalet Bakanlığı, yargı hizmetlerini vatandaşlara daha etkin ve verimli sunmak amacıyla yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Resmi Gazete'de yayınlanan Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği ile bu alandaki çalışmalar tamamlanmış bulunuyor. Yeni yönetmelik kapsamında, hakim ve savcı adayları, mesleğe başlamadan önce Adalet Akademisi'nde bir yıl süreyle eğitim alacaklar.

yillara-gore-hakim-savci-istatistikleri.jpg

Ardından iki yıl boyunca deneyimli hakim ve savcıların yanında, usta-çırak ilişkisi çerçevesinde görev yapacaklar. Süreç, adayların mesleki bilgi ve tecrübelerini artırarak, daha yetkin bir şekilde görevlerine başlamalarını sağlayacak.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni düzenlemenin yargı alanına katkıda bulunacağını ve hakim ile savcıların görevlerini daha donanımlı bir biçimde yerine getireceklerini belirtti. Bakan Tunç, Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği'nin yargı camiasına hayırlar getirmesini temenni etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.